About: Možné role, pozice, faktory a složky mlékařství v ekologickém zemědělství – rešerše, mapování, přehled a srovnání v České republice.     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Výsledky vyšetření ekologických faremních (E) a chovatelských podmínek a zdravotního stavu dojnic, reprodukce a kvality mléka u ekologických farem (I) když byly srovnány ke konvenčním stádům dojnic (K) byly: dojivost (E) byla 14,2+-3,4 kg mléka/kráva/den v průměru a 5165+-1112 kg/kráva/rok; zde (E) je vysoká frekvence výskytu konvových dojicích zařízení (46,4 %); dále je 5,4 % případů ručního dojení, 21,4 % potrubních dojicích zařízení a 26,8 % dojíren; zde (K) jsou 3 % konvových dojicích zařízení, 50 % potrubních dojicích zařízení a 47 % dojíren; plemenná struktura stád E je 59,8 % České strakaté, 18,8 % Holštýn, 12,5 % oJersey; H plemeno je dominující 47,5 % ve stádech K; průměrný podíl vyřazeného mléka (pro sekreční poruchy a ošetření) je 2,99 % ve stádech E a 4,6 % ve stádech K (P<0,01); zde (E) je lepší inseminační index 1,66+-0,45 ve srovnání ke stádům K 2,07 (P<0,01); je zde delší dlouhověkost a trvání produkčního života dojnic ve stádech E (6,02 laktací, „o 141 % lepší”)
  • Výsledky vyšetření ekologických faremních (E) a chovatelských podmínek a zdravotního stavu dojnic, reprodukce a kvality mléka u ekologických farem (I) když byly srovnány ke konvenčním stádům dojnic (K) byly: dojivost (E) byla 14,2+-3,4 kg mléka/kráva/den v průměru a 5165+-1112 kg/kráva/rok; zde (E) je vysoká frekvence výskytu konvových dojicích zařízení (46,4 %); dále je 5,4 % případů ručního dojení, 21,4 % potrubních dojicích zařízení a 26,8 % dojíren; zde (K) jsou 3 % konvových dojicích zařízení, 50 % potrubních dojicích zařízení a 47 % dojíren; plemenná struktura stád E je 59,8 % České strakaté, 18,8 % Holštýn, 12,5 % oJersey; H plemeno je dominující 47,5 % ve stádech K; průměrný podíl vyřazeného mléka (pro sekreční poruchy a ošetření) je 2,99 % ve stádech E a 4,6 % ve stádech K (P<0,01); zde (E) je lepší inseminační index 1,66+-0,45 ve srovnání ke stádům K 2,07 (P<0,01); je zde delší dlouhověkost a trvání produkčního života dojnic ve stádech E (6,02 laktací, „o 141 % lepší”) (cs)
  • The results of investigation of organic farm (E) and breeder conditions and dairy cow health state, reproduction performance and milk quality in organic farms (I) as compared to conventional dairy cow herds (K) were: milk yield (E) was 14.2+-3.4 kg of milk/cow/day on average and 5165+-1112 kg/cow/year; there (E) is high occurrence frequency of can milking equipments (46.4 %); there are 5.4 % cases of hand milking, 21.4 % of pipeline milking equipments and 26.8 % of milking parlours; there (K) are 3 % of can milking equipments, 50 % of pipeline milking equipments and 47 % of milking parlours; breed structure of E herds is 59.8 % of Bohemian Spotted cattle, 18.8 % of Holstein, 12.5 % of Jersey breed; H breed is dominating 47.5 % in K herds; average ratio of excluded milk (for secretion disorders or treatment) is 2.99 % in E herds and 4.6 % in K herds (P<0.01); there (E) is better insemination index 1.66+-0.45 in comparison to K herds 2.07 (P<0.01); (en)
Title
  • Možné role, pozice, faktory a složky mlékařství v ekologickém zemědělství – rešerše, mapování, přehled a srovnání v České republice.
  • Možné role, pozice, faktory a složky mlékařství v ekologickém zemědělství – rešerše, mapování, přehled a srovnání v České republice. (cs)
  • Possible roles, positions, factors and components of dairying in organic farming – a rewiev, mapping, survey and comparison in the Czech Republic. (en)
skos:prefLabel
  • Možné role, pozice, faktory a složky mlékařství v ekologickém zemědělství – rešerše, mapování, přehled a srovnání v České republice.
  • Možné role, pozice, faktory a složky mlékařství v ekologickém zemědělství – rešerše, mapování, přehled a srovnání v České republice. (cs)
  • Possible roles, positions, factors and components of dairying in organic farming – a rewiev, mapping, survey and comparison in the Czech Republic. (en)
skos:notation
  • RIV/16193296:_____/07:8P001553!RIV08-MZE-16193296
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 15-21
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(1G58063)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 101
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 435221
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/16193296:_____/07:8P001553
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • organic farming; raw cow milk; breed; milk yield; herd size; reproduction performance; fat; proteins; casein; urea; somatic cell count; well; drinking water quality (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [70597FEDA157]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Mlékařské listy – zpravodaj
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Hanuš, O.
  • Roubal, Petr
  • Pozdíšek, J.
  • Genčurová, V.
  • Vorlíček, Z.
  • Rozsypal, R.
  • Janů, L.
issn
  • 1212-950X
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software