Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Assessment of Mycobacterium avium subsp. paratuberculosis prevalence in cheese samples from Greece and Czech Republic
- Mycobacterium avium subsp. paratuberculosis (M. a. paratuberculosis) zpusobuje paratuberkulózu u prežvýkavcu a predpokládá se, že je etiologickým puvodcem Crohnovy choroby u lidí. Postižená zvírata, i když jsou asymptomatická, casto vylucují M. a. paratuberculosis trusem i mlékem a tak rozširují baktérie do prostredí a do potravního retezce. Spojení M. a. paratuberculosis s Crohnovou chorobou a její rezistence vuci pasterizaci podporují rostoucí obavy o možném prenosu výše zmínených baktérií na clovekaprostrednictvím kontaminovaného mléka. Proto bylo cílem této studie zjistit prevalenci M. a. paratuberculosis ve vzorcích sýru vyrobených v Recku a v Ceské Republice za úcelem snížit expozici lidí k tomuto patogenu.Celkem bylo vyšetreno 82 vzorku neznámejších druhu tvrdých, polomekkých a mekkých sýru vyrobených z pasterizovaného mléka v obou zemích. Každý vzorek sýra byl rozdelen na dve cásti, jedna byla vyšetrena kultivacne a druhá metodou PCR na detekci DNA fragmentu s IS900 elementem specifickým pro (cs)
- Assessment of Mycobacterium avium subsp. paratuberculosis prevalence in cheese samples from Greece and Czech Republic (en)
|
Title
| - Assessment of Mycobacterium avium subsp. paratuberculosis prevalence in cheese samples from Greece and Czech Republic
- Zhodnocení prevalence Mycobacterium avium subsp. paratuberculosis ve vzorcích sýru z Recka a CR (cs)
- Assessment of Mycobacterium avium subsp. paratuberculosis prevalence in cheese samples from Greece and Czech Republic (en)
|
skos:prefLabel
| - Assessment of Mycobacterium avium subsp. paratuberculosis prevalence in cheese samples from Greece and Czech Republic
- Zhodnocení prevalence Mycobacterium avium subsp. paratuberculosis ve vzorcích sýru z Recka a CR (cs)
- Assessment of Mycobacterium avium subsp. paratuberculosis prevalence in cheese samples from Greece and Czech Republic (en)
|
skos:notation
| - RIV/16193296:_____/04:01:_2863!RIV06-MZE-16193296
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/16193296:_____/04:01:_2863
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - cheese, samples, Mycobacterium avium (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - International Journal of Food Microbiology, accepted
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Pavlík, Ivo
- Roubal, Petr
- Bartoš, Milan
- Švástová, Petra
- Ayele, Wuhib Yayo
|
issn
| |
number of pages
| |