About: Assessment of Mycobacterium avium subsp. paratuberculosis prevalence in cheese samples from Greece and Czech Republic     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Assessment of Mycobacterium avium subsp. paratuberculosis prevalence in cheese samples from Greece and Czech Republic
  • Mycobacterium avium subsp. paratuberculosis (M. a. paratuberculosis) zpusobuje paratuberkulózu u prežvýkavcu a predpokládá se, že je etiologickým puvodcem Crohnovy choroby u lidí. Postižená zvírata, i když jsou asymptomatická, casto vylucují M. a. paratuberculosis trusem i mlékem a tak rozširují baktérie do prostredí a do potravního retezce. Spojení M. a. paratuberculosis s Crohnovou chorobou a její rezistence vuci pasterizaci podporují rostoucí obavy o možném prenosu výše zmínených baktérií na clovekaprostrednictvím kontaminovaného mléka. Proto bylo cílem této studie zjistit prevalenci M. a. paratuberculosis ve vzorcích sýru vyrobených v Recku a v Ceské Republice za úcelem snížit expozici lidí k tomuto patogenu.Celkem bylo vyšetreno 82 vzorku neznámejších druhu tvrdých, polomekkých a mekkých sýru vyrobených z pasterizovaného mléka v obou zemích. Každý vzorek sýra byl rozdelen na dve cásti, jedna byla vyšetrena kultivacne a druhá metodou PCR na detekci DNA fragmentu s IS900 elementem specifickým pro (cs)
  • Assessment of Mycobacterium avium subsp. paratuberculosis prevalence in cheese samples from Greece and Czech Republic (en)
Title
  • Assessment of Mycobacterium avium subsp. paratuberculosis prevalence in cheese samples from Greece and Czech Republic
  • Zhodnocení prevalence Mycobacterium avium subsp. paratuberculosis ve vzorcích sýru z Recka a CR (cs)
  • Assessment of Mycobacterium avium subsp. paratuberculosis prevalence in cheese samples from Greece and Czech Republic (en)
skos:prefLabel
  • Assessment of Mycobacterium avium subsp. paratuberculosis prevalence in cheese samples from Greece and Czech Republic
  • Zhodnocení prevalence Mycobacterium avium subsp. paratuberculosis ve vzorcích sýru z Recka a CR (cs)
  • Assessment of Mycobacterium avium subsp. paratuberculosis prevalence in cheese samples from Greece and Czech Republic (en)
skos:notation
  • RIV/16193296:_____/04:01:_2863!RIV06-MZE-16193296
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 13-15
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QD1191)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 03
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 555463
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/16193296:_____/04:01:_2863
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • cheese, samples, Mycobacterium avium (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [D9369AAAE813]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • International Journal of Food Microbiology, accepted
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 2004
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Pavlík, Ivo
  • Roubal, Petr
  • Bartoš, Milan
  • Švástová, Petra
  • Ayele, Wuhib Yayo
issn
  • 0168-1605
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 47 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software