About: Distribution of N-matters in raw cow-milk     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The changes in milk cow nutrition and in the whole technology of raw cow-milk processing in agricultural enterprises can lead to the changes in N-matters of milk. Distribution of the whole N-matters, casein, whey protein and urea was monitoring in represent set of raw cow-milk samples. Final evalution of result set documented the need to observe beside content of whole N-matters also content of casein and urea for the suppliers of raw cow-milk and processers of this raw material into final milk products. These knowledge will contribute to the greater confidence between the raw milk procedurs and the processing of dairy factoriers as well as to improvement of milk products quality for the whole consumer public. (en)
  • Změny ve výživě dojnic a celé technologii výroby syrového kravského mléka v zemědělských podnicích mohou vést i ke změnám v zastoupení N-látek mléka. Na representativním souboru vzorků syrového kravského mléka bylo prověřováno zastoupení celkového obsahuN-látek(bílkovin), kaseinu, syrovátkových bílkovin a močoviny. Závěrečné hodnocení výsledků prokázalo, že pro současné potřeby dodavatelů syrového mléka i zpracovatelů této suroviny na finální mléčné výrobky je nutné sledovat vedle obsahu celkových N-látek i obsah kaseinu a močoviny. Zjištěné poznatky jsou příspěvkem k větší důvěře mezi producenty syrového mléka a výrobními mlékárenskými závody a celkově i ke zvýšení jakosti mléčných výrobků pro celou spotřebitelskou veřejnost.
  • Změny ve výživě dojnic a celé technologii výroby syrového kravského mléka v zemědělských podnicích mohou vést i ke změnám v zastoupení N-látek mléka. Na representativním souboru vzorků syrového kravského mléka bylo prověřováno zastoupení celkového obsahuN-látek(bílkovin), kaseinu, syrovátkových bílkovin a močoviny. Závěrečné hodnocení výsledků prokázalo, že pro současné potřeby dodavatelů syrového mléka i zpracovatelů této suroviny na finální mléčné výrobky je nutné sledovat vedle obsahu celkových N-látek i obsah kaseinu a močoviny. Zjištěné poznatky jsou příspěvkem k větší důvěře mezi producenty syrového mléka a výrobními mlékárenskými závody a celkově i ke zvýšení jakosti mléčných výrobků pro celou spotřebitelskou veřejnost. (cs)
Title
  • Distribution of N-matters in raw cow-milk (en)
  • Zastoupení dusíkatých látek syrového kravského mléka.
  • Zastoupení dusíkatých látek syrového kravského mléka. (cs)
skos:prefLabel
  • Distribution of N-matters in raw cow-milk (en)
  • Zastoupení dusíkatých látek syrového kravského mléka.
  • Zastoupení dusíkatých látek syrového kravského mléka. (cs)
skos:notation
  • RIV/16193296:_____/02:#0000224!RIV06-MZE-16193296
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 13-16
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(EP9069)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 4
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 671175
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/16193296:_____/02:#0000224
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Cow milk; N-matters (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [9D7B5E23F1D9]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Náš chov
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 4/2002
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Snášelová, Jana
  • Marková, Marie
  • Vejdová, Marie
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 112 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software