About: Hop Protection against harmful organisms in 2014     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The article evaluates hop protection against pests and diseases in 2014. During the year hop growers were given information in the form of actualities via Hop Grower’ Association and on the web sites of Hop Research Institute - www.chizatec.cz. The article is the compilation of the individual news where actual occurrence of harmful agents is assessed together with recommendations how to control them. Whereas wet and cold weather in summer was not good for spider mites it was favorable for downy mildew. We have also managed to control damson hop aphid not only because of good efficiency of used insecticides but due to early end of its migration from primary host plants of the genus Prunus as well. We can conclude that we have been generally able to keep pests and diseases under economic threshold and get good quality crop in 2014. (en)
  • VOSTŘEL, Josef. Ochrana chmele proti škodlivým organismům v roce 2014. Chmelařství, 2014, 87(10-12), 118-125. ISSN 0373-403X. V článku je zhodnocena ochrana chmele proti chorobám a škůdcům v roce 2014. V průběhu roku byly chmelařům poskytovány informace formou aktualit, které byly předávány jednak prostřednictvím Svazu pěstitelů chmele ČR a jednak byly k dispozici na webových stránkách CHI - www.chizatec.cz. Článek je kompilací jednotlivých aktualit, které jednak hodnotí stávající zdravotní stav chmele a výskyt škodlivých organismů a jednak uvádějí konkrétní metodická doporučení, tj. jaký ochranný zásah v jakém termínu a jakým přípravkem provést. Chladné a deštivé počasí v průběhu vegetace bylo vhodné pro šíření peronospory chmelové a naopak nevhodné pro svilušku chmelovou. Pod prahem hospodářské škodlivosti se podařilo udržet rovněž mšici chmelovou a to jednak díky vysoce účinným aficidům a jednak díky časnému ukončení přeletu z primárních hostitelských rostlin rodu Prunus na chmel. Celkově lze konstatovat, že se podařilo udržet škodlivé činitele pod prahem hospodářské škodlivosti.
  • VOSTŘEL, Josef. Ochrana chmele proti škodlivým organismům v roce 2014. Chmelařství, 2014, 87(10-12), 118-125. ISSN 0373-403X. V článku je zhodnocena ochrana chmele proti chorobám a škůdcům v roce 2014. V průběhu roku byly chmelařům poskytovány informace formou aktualit, které byly předávány jednak prostřednictvím Svazu pěstitelů chmele ČR a jednak byly k dispozici na webových stránkách CHI - www.chizatec.cz. Článek je kompilací jednotlivých aktualit, které jednak hodnotí stávající zdravotní stav chmele a výskyt škodlivých organismů a jednak uvádějí konkrétní metodická doporučení, tj. jaký ochranný zásah v jakém termínu a jakým přípravkem provést. Chladné a deštivé počasí v průběhu vegetace bylo vhodné pro šíření peronospory chmelové a naopak nevhodné pro svilušku chmelovou. Pod prahem hospodářské škodlivosti se podařilo udržet rovněž mšici chmelovou a to jednak díky vysoce účinným aficidům a jednak díky časnému ukončení přeletu z primárních hostitelských rostlin rodu Prunus na chmel. Celkově lze konstatovat, že se podařilo udržet škodlivé činitele pod prahem hospodářské škodlivosti. (cs)
Title
  • Hop Protection against harmful organisms in 2014 (en)
  • Ochrana chmele proti škodlivým organismům v roce 2014
  • Ochrana chmele proti škodlivým organismům v roce 2014 (cs)
skos:prefLabel
  • Hop Protection against harmful organisms in 2014 (en)
  • Ochrana chmele proti škodlivým organismům v roce 2014
  • Ochrana chmele proti škodlivým organismům v roce 2014 (cs)
skos:notation
  • RIV/14864347:_____/14:#0000617!RIV15-MZE-14864347
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • I
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 33800
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/14864347:_____/14:#0000617
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • hop protection, pest, disease, quality, damson hop aphid, two-spotted spider mite, downy mildew (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [EBF501C991A2]
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Vostřel, Josef
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software