About: Metodika ochrany chmele 2013     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • CílMetodika ochrany chmele proti škodlivým organismům poskytuje informace o doporučovaných strategiích ochrany chmele proti škůdcům a chorobám, které byly zpracovány na základě dosažených výsledků získaných jak v laboratorních testech, tak i v polních komparačních pokusech pracovníkům státní správy, pedagogům vysokých a středních škol, výzkumným pracovníkům, obchodníkům s chmelem a především pěstitelům chmele, zkrátka široké chmelařské veřejnosti. Jsou zde zahrnuty změny povolení jednotlivých pesticidů použitelných v rámci systému ochrany chmele. Realizací metodicky správné praxe pro používání pesticidů se minimalizuje zátěž životního prostředí ve chmelařských oblastech, rovněž jako riziko vzniku rezistentních populací, které je dáno většinou chybami v aplikaci pesticidů. Dodržováním metodických pokynů se předchází nebezpečí vzniku problémů se zvýšeným obsahem reziduí ve chmelových hlávkách, čímž se zlepšuje obchodovatelnost českého chmele, a tím i jeho konkurenceschopnost na světovém trhu.
  • CílMetodika ochrany chmele proti škodlivým organismům poskytuje informace o doporučovaných strategiích ochrany chmele proti škůdcům a chorobám, které byly zpracovány na základě dosažených výsledků získaných jak v laboratorních testech, tak i v polních komparačních pokusech pracovníkům státní správy, pedagogům vysokých a středních škol, výzkumným pracovníkům, obchodníkům s chmelem a především pěstitelům chmele, zkrátka široké chmelařské veřejnosti. Jsou zde zahrnuty změny povolení jednotlivých pesticidů použitelných v rámci systému ochrany chmele. Realizací metodicky správné praxe pro používání pesticidů se minimalizuje zátěž životního prostředí ve chmelařských oblastech, rovněž jako riziko vzniku rezistentních populací, které je dáno většinou chybami v aplikaci pesticidů. Dodržováním metodických pokynů se předchází nebezpečí vzniku problémů se zvýšeným obsahem reziduí ve chmelových hlávkách, čímž se zlepšuje obchodovatelnost českého chmele, a tím i jeho konkurenceschopnost na světovém trhu. (cs)
  • The methodology gives information on recommended strategies within hop protection against pests and diseases, which have been processed to be as much as possible save for hop plants, soil, natural enemies and predatory mites and to contribute to the ecological balance in hop gardens. The information will serve for hop growers so as to be able to grow hops with the help of these environmental principles and to reach good control of pests and diseases. Changes in registration of the individual pesticides are included in this brochure together with new practical recommendations. With the help of good environmental practice within hop protection against pests, diseases and weeds we will be able to decrease environmental burden in hop growing regions in CR as well as to minimize risk of pest esistance. Observance of methodical recommendations means also prevention in arising problems with exceeding MRL (maximum residue levels) in hops and therefore support in smooth export of Czech hops abroad. (en)
Title
  • Metodika ochrany chmele 2013
  • Metodika ochrany chmele 2013 (cs)
  • Methodology of hop protection against pests and diseases in 2013 (en)
skos:prefLabel
  • Metodika ochrany chmele 2013
  • Metodika ochrany chmele 2013 (cs)
  • Methodology of hop protection against pests and diseases in 2013 (en)
skos:notation
  • RIV/14864347:_____/13:#0000498!RIV14-MZE-14864347
  • č.j. SRS 017338/2013, ISBN 978-80-86836-91-1
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • I
http://linked.open...certifikacniOrgan
  • Státní rostlinolékařská správa, Ztracená 1099/10, Praha 6, 16100
http://linked.open.../datumCertifikace
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • Dodržováním metodických pokynů v rámci ochrany chmele proti škodlivým organismům v roce 2013 na základě Metodiky ochrany chmele dojde k úspoře na škodách 6 mil Kč.
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 87789
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/14864347:_____/13:#0000498
http://linked.open...terniIdentifikace
  • Metodika pro praxi 1/2013
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • hop protection; damson-hop aphid; two-spotted spider mite; minor pests; downy and powdery mildew; weeds; pesticides and MRL (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [3CC158826572]
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • Smlouva o uplatnění certifikované metodiky č. 0/2013, Svaz pěstitelů chmele ČR, IČ 00481505, 1.3.2013, Ing Bohumil Pázler
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Klapal, Ivo
  • Vostřel, Josef
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software