Description
| - Obsah alfa kyselin je nejdůležitějším kvalitativním znakem chmele. Všechny dostupné časové řady ukazují, že u Žateckého červeňáku došlo v uplynulých 50 letech k poklesu obsahu alfa kyselin. V 50. a 60. letech minulého století byly prů-měrné obsahy alfa kyselin v ŽPČ 5,0 až 6,0 % hm., do 80. let poklesly na úroveň 2,5 až 4,0 % hm., tj. zhruba o 30 % až 50 %. Bioklima 2010, mezinárodní konference, Praha, 7.-9.9.2010, Sborník přednášek, str. 205-214.
- Obsah alfa kyselin je nejdůležitějším kvalitativním znakem chmele. Všechny dostupné časové řady ukazují, že u Žateckého červeňáku došlo v uplynulých 50 letech k poklesu obsahu alfa kyselin. V 50. a 60. letech minulého století byly prů-měrné obsahy alfa kyselin v ŽPČ 5,0 až 6,0 % hm., do 80. let poklesly na úroveň 2,5 až 4,0 % hm., tj. zhruba o 30 % až 50 %. Bioklima 2010, mezinárodní konference, Praha, 7.-9.9.2010, Sborník přednášek, str. 205-214. (cs)
- Alpha acid content is the major quality parameter of hops.All the accessible time series show the decrease of alpha acid contents in Saaz aroma hops during the past 50 years. In the 50th and 60th of the last century average content of alpha acids was at the level of 5,0-6,0 % w. Till the 80th the contents decreased to the level of 2,5-4,0 % w., i.e. by 30-50 % rel. approximately. Bioklima 2010, mezinárodní konference, Praha, 7.-9.9.2010, Sborník přednášek, str. 205-214. (en)
|