About: Metodika ochrany chmele proti dřepčíku chmelovému (Psylliodes attenuatus Koch)     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Metodika ochrany chmele proti dřepčíku chmelovému (Psylliodes attenuatus Koch) poskytuje informace týkající se detailního popisu jednotlivých vývojových stádií tohoto škůdce. Vedle dřepčíka chmelového zde jsou zobrazeny a stručně popsány i další druhy dřepčíků fakultativně se vyskytující na chmelu. Ekonomicky významnou škodu může způsobit jarní generace, pro jejíž škodlivost byla zpracována stupnice dle jednotlivých stupňů napadení. Ochranný zásah je doporučeno provádět při dosažení středně silného napadení (5-10% poškození listové plochy). Optimální termín ošetření se shoduje s dobou hromadného výlezu a může se lišit v závislosti na počasí. Vysoký standard biologické účinnosti potvrdil lambda-cyhalothrin (Karate 5 CS) v 0,05% konc., tj.dávce 0,5 l/ha v 1000 l aplikační tekutiny z důvodu pouze kontaktního účinku. Tento přípravek je metodicky doporučován pro ochranu chmele proti tomuto škůdci i vzhledem k tomu, že splňuje exportní podmínky pro vývoz chmele ošetřeného tímto přípravkem.
  • Metodika ochrany chmele proti dřepčíku chmelovému (Psylliodes attenuatus Koch) poskytuje informace týkající se detailního popisu jednotlivých vývojových stádií tohoto škůdce. Vedle dřepčíka chmelového zde jsou zobrazeny a stručně popsány i další druhy dřepčíků fakultativně se vyskytující na chmelu. Ekonomicky významnou škodu může způsobit jarní generace, pro jejíž škodlivost byla zpracována stupnice dle jednotlivých stupňů napadení. Ochranný zásah je doporučeno provádět při dosažení středně silného napadení (5-10% poškození listové plochy). Optimální termín ošetření se shoduje s dobou hromadného výlezu a může se lišit v závislosti na počasí. Vysoký standard biologické účinnosti potvrdil lambda-cyhalothrin (Karate 5 CS) v 0,05% konc., tj.dávce 0,5 l/ha v 1000 l aplikační tekutiny z důvodu pouze kontaktního účinku. Tento přípravek je metodicky doporučován pro ochranu chmele proti tomuto škůdci i vzhledem k tomu, že splňuje exportní podmínky pro vývoz chmele ošetřeného tímto přípravkem. (cs)
  • The handbook “Methodology of hop protection against hop flea (Psylliodes attenuatus Koch)” provides information concerning detail description of the individual develomental stages of this pest. Besides P. attenuatus, other species of subfamily Aticidae are shown a described in this handbook. Beetles emerging from soil in spring can cause harm on young hop plants. A scale was carried out so as to be able to determinate economic damage. Treatment is recommended if beetles damage 5-10 % of a leaf. Optimal term of spray depends on actual weather conditions of a year. Pyrethoroid insecticide lambda-cyhalothrin (Karate 5 CS) shows still high standard of biological effeciency on adults of P. attenuatus. It is recommended to be applied in 0,05 % conc. In the water volume of 1000 l/ha because of its only contact effeciancy. As maximum residue level (10 ppm) is in force for EU, the USA and Japan, there are no problems with export of hops treated with this compound. (en)
Title
  • Metodika ochrany chmele proti dřepčíku chmelovému (Psylliodes attenuatus Koch)
  • Metodika ochrany chmele proti dřepčíku chmelovému (Psylliodes attenuatus Koch) (cs)
  • Methodology of hop protection against hop flea (Psylliodes attenuatus Koch) (en)
skos:prefLabel
  • Metodika ochrany chmele proti dřepčíku chmelovému (Psylliodes attenuatus Koch)
  • Metodika ochrany chmele proti dřepčíku chmelovému (Psylliodes attenuatus Koch) (cs)
  • Methodology of hop protection against hop flea (Psylliodes attenuatus Koch) (en)
skos:notation
  • RIV/14864347:_____/10:#0000292!RIV11-MZE-14864347
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QD1179), Z(MSM1486434701)
http://linked.open...certifikacniOrgan
  • Státní rostlinolékařská správa, Těšnov 65/17, Praha 1, 11000
http://linked.open.../datumCertifikace
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • Dřepčík chmelový může v případě přemnožení především jarní generace, způsobit velké ekonomické škody na chmelovém porostu. Při využití metodiky se zabrání poškození chmele a výnosové redukci (cca 10 %), a ekonomický přínos tak činí 11,5 tis. Kč/ha.
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 270869
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/14864347:_____/10:#0000292
http://linked.open...terniIdentifikace
  • ISBN 978-80-87357-05-7
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • hop protection; hop flea beetle (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [5834058BAEB1]
http://linked.open...okalizaceVysledku
  • Chmelařský institut s.r.o. Žatec
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • osvědčení č. 38492/2010-13090
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Kudrna, Tomáš
  • Klapal, Ivo
  • Vostřel, Josef
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software