About: Hodnocení kvality chmele     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Kvalita chmele je posuzována v několika úrovních od sklizně přes zpracování až po dodávku zpracovaného chmele zákazníkům, kterými jsou ponejvíce domácí a zahraniční pivovary. V metodice jsou popsány nejdůležitější analytické metody, používané k hodnocení kvality chmele, uvedeny jejich přednosti, nedostatky a omezení. Důraz je kladen zejména na stanovení obsahu alfa kyselin, nejdůležitějšího kvalitativního parametru chmele, který lze stanovit několika způsoby s odlišným výsledkem. Důležitou součástí je pojednání o nežádoucích a cizorodých látkách ve chmelu, jejichž obsah je mnohdy limitujícím faktorem prodeje. Na základě výsledků chemických analýz lze s vysokou pravděpodobností určit identitu odrůdy a stupeň stárnutí chmele, ke kterému při skladování a zpracování zákonitě dochází.
  • Kvalita chmele je posuzována v několika úrovních od sklizně přes zpracování až po dodávku zpracovaného chmele zákazníkům, kterými jsou ponejvíce domácí a zahraniční pivovary. V metodice jsou popsány nejdůležitější analytické metody, používané k hodnocení kvality chmele, uvedeny jejich přednosti, nedostatky a omezení. Důraz je kladen zejména na stanovení obsahu alfa kyselin, nejdůležitějšího kvalitativního parametru chmele, který lze stanovit několika způsoby s odlišným výsledkem. Důležitou součástí je pojednání o nežádoucích a cizorodých látkách ve chmelu, jejichž obsah je mnohdy limitujícím faktorem prodeje. Na základě výsledků chemických analýz lze s vysokou pravděpodobností určit identitu odrůdy a stupeň stárnutí chmele, ke kterému při skladování a zpracování zákonitě dochází. (cs)
  • Methodixs for praxis about evaluation of hop qualityThe quality of hops is assessed in several levels since the crop harvest till the delivery of pro-cessed hops to customers, which are predominantly domestic and foreign breweries. In the methodology there are described most important analytical methods used to evaluation of hops quality, discussed their advantages, disadvantages and limitations. The stress is put on determi-nation of alpha acid contents, the most important quality parameter of hops, that can be performed by several ways with different result. An important part of methodology is disquisition about undesirable and heterogenous substances in hops, that are often limiting factor of the sale. On the basis of chemical analyses results the identity of variety can be determined with high level of probability and degree of hops ageing, that naturally occurs during processing and storage. (en)
Title
  • Hodnocení kvality chmele
  • Evaluation of hop quality (en)
  • Hodnocení kvality chmele (cs)
skos:prefLabel
  • Hodnocení kvality chmele
  • Evaluation of hop quality (en)
  • Hodnocení kvality chmele (cs)
skos:notation
  • RIV/14864347:_____/08:#0000240!RIV10-MSM-14864347
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM1486434701)
http://linked.open...certifikacniOrgan
  • Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský (ÚKZÚZ), Brno
http://linked.open.../datumCertifikace
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • Zvýšení kvality produkovaného chmele
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 370414
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/14864347:_____/08:#0000240
http://linked.open...terniIdentifikace
  • ISBN 978-80-86836-84-3
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • hops; alpha acids; admixtures; hop oils; nitrates (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [5238A95E8421]
http://linked.open...okalizaceVysledku
  • Metodika pro praxi 4/08, Chmelařský institut s.r.o., Žatec, 50 stran
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • Metodické aspekty pro kontrolu kvality chmele č.j. 44218/2008-18020, MZe ČR
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Krofta, Karel
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software