About: Changes in antioxidative properties of hops in the course of drying, milling, pelletiza-tion and storage     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Post harvest drying of green hops causes loss of some antioxidative activity. This loss does not generally exceed 5 % of the original RADPPH value. Drying also affected decrease in polyphenol substances content. Drying in chamber and belt dryers did not show any significant difference in terms of maintaining antioxidative characteristics of hops. Results of determined antioxidative ac-tivity in hot water extract of whole and ground hops are comparable and differences are not statis-tically significant. Pelletizing of ground hops does not significantly change their antioxidative ac-tivity either. During a long-term storage of hops, antioxidative activity declines in dependence on the storage temperature and form of hops. Storage temperature has not detectable effect on antioxi-dative activity of hop pellets packed in multi-layer foils without air access.
  • Post harvest drying of green hops causes loss of some antioxidative activity. This loss does not generally exceed 5 % of the original RADPPH value. Drying also affected decrease in polyphenol substances content. Drying in chamber and belt dryers did not show any significant difference in terms of maintaining antioxidative characteristics of hops. Results of determined antioxidative ac-tivity in hot water extract of whole and ground hops are comparable and differences are not statis-tically significant. Pelletizing of ground hops does not significantly change their antioxidative ac-tivity either. During a long-term storage of hops, antioxidative activity declines in dependence on the storage temperature and form of hops. Storage temperature has not detectable effect on antioxi-dative activity of hop pellets packed in multi-layer foils without air access. (en)
  • Posklizňovým sušením zeleného chmele se část antioxidační aktivity ztrácí. Ztráta zpravidla ne-překračuje 5 % původní hodnoty RADPPH. Sušení se projevilo i úbytkem obsahu polyfenolových látek. Mezi sušením v komorové a pásové sušárně nebyl, z hlediska zachování antioxidačních vlastností chmele, zjištěn podstatný rozdíl. Výsledky stanovení antioxidační aktivity v horkovodním výluhu hlávkových a mletých chmelů jsou srovnatelné a rozdíly statisticky neprů-kazné. Rovněž granulací mletého chmele se jeho redukční aktivita prokazatelným způsobem ne-mění. V průběhu dlouhodobého skladování chmele dochází k poklesu antioxidačních aktivit s růz-nou rychlostí v závislosti na teplotě skladování a formě chmele. Skladovací teplota nemá prokaza-telný vliv na antioxidační aktivitu granulovaných chmelů, zabalených do vícevrstvé fólie bez pří-stupu vzduchu. (cs)
Title
  • Changes in antioxidative properties of hops in the course of drying, milling, pelletiza-tion and storage
  • Changes in antioxidative properties of hops in the course of drying, milling, pelletiza-tion and storage (en)
  • Změny antioxidačních vlastností chmele při sušení, mletí, granulaci a skladování (cs)
skos:prefLabel
  • Changes in antioxidative properties of hops in the course of drying, milling, pelletiza-tion and storage
  • Changes in antioxidative properties of hops in the course of drying, milling, pelletiza-tion and storage (en)
  • Změny antioxidačních vlastností chmele při sušení, mletí, granulaci a skladování (cs)
skos:notation
  • RIV/14864347:_____/07:8P004766!RIV08-MZE-14864347
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 266-272
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(1B44061)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 9
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 413214
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/14864347:_____/07:8P004766
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Hops; polyphenols; antioxidants; drying; grinding and pelletizing; hop ageing; DPPH (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [E6129CA21533]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Kvasný průmysl
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 53
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Krofta, Karel
  • Mikyška, A.
  • Hašková, D.
issn
  • 0023-5830
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software