About: Changes in antioxidant properties of hops in the course of drying, pelletizing and storage     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Part of antioxidant activity of hops is irreversibly lost in the course of drying. The loss does not usually exceed 5 % of the original RA-DPPH value. Drying also resulted in decrease of polyphenol compounds. Drying in belt and chamber kilns is comparable from the point of view of preserving hop antioxidant properties. Results of determination of antioxidant activity in hot water extracts of raw hops and ground hops are comparable and statistically non-significant. The same holds true for pelletizing of ground hops. Antioxidant activity of hops decline in the course of long-term storage in dependence on storage temperature and hop forms (raw hops, pellets). Storage temperature has no effect on antioxidant activity of hop pellets packed in a multi-layer foil without air access.
  • Part of antioxidant activity of hops is irreversibly lost in the course of drying. The loss does not usually exceed 5 % of the original RA-DPPH value. Drying also resulted in decrease of polyphenol compounds. Drying in belt and chamber kilns is comparable from the point of view of preserving hop antioxidant properties. Results of determination of antioxidant activity in hot water extracts of raw hops and ground hops are comparable and statistically non-significant. The same holds true for pelletizing of ground hops. Antioxidant activity of hops decline in the course of long-term storage in dependence on storage temperature and hop forms (raw hops, pellets). Storage temperature has no effect on antioxidant activity of hop pellets packed in a multi-layer foil without air access. (en)
  • Sušením zeleného chmele se část antioxidační aktivity nevratně ztrácí. Ztráta zpravidla nepřekračuje 5% původní hodnoty (RADPPH). Sušení se projevilo i úbytkem polyfenolových látek. Mezi sušením v komorové a pásové sušárně nebyl, z hlediska zachování antioxidačních vlastností chmele, zjištěn podstatný rozdíl Výsledky stanovení antioxidační aktivity v horkovodním výluhu hlávkových a mletých chmelů jsou srovnatelné a rozdíly statisticky neprůkazné. Rovněž granulací mletého chmele se jeho redukční aktivita prokazatelným způsobem nemění. V průběhu dlouhodobého skladování chmele dochází k poklesu antioxidačních aktivit s různou rychlostí v závislosti na teplotě skladování a formě chmele. Skladovací teplota nemá prokazatelný vliv na antioxidační aktivitu granulovaných chmelů, zabalených do vícevrstvé fólie bez přístupu vzduchu. (cs)
Title
  • Changes in antioxidant properties of hops in the course of drying, pelletizing and storage
  • Změny antioxidačních vlastností chmele v průběhu sušení, peletizace a skladování (cs)
  • Changes in antioxidant properties of hops in the course of drying, pelletizing and storage (en)
skos:prefLabel
  • Changes in antioxidant properties of hops in the course of drying, pelletizing and storage
  • Změny antioxidačních vlastností chmele v průběhu sušení, peletizace a skladování (cs)
  • Changes in antioxidant properties of hops in the course of drying, pelletizing and storage (en)
skos:notation
  • RIV/14864347:_____/07:8P004760!RIV08-MZE-14864347
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 45-48
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(1B44061)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 413212
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/14864347:_____/07:8P004760
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Hops; polyphenols; antioxidants; drying; grinding and pelletizing; hop ageing; DPPH (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [71693E481A45]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Tettnang, Germany
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Tettnang, Germany
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Proceedings of the Scientific Commission IHGC, Tettnang, Germany, 2007
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Krofta, Karel
  • Mikyška, A.
  • Hašková, D.
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
issn
  • 1814-2192
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Neuveden
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software