About: Field work methodology of landscape inventory     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • %22The Methodology of the Landscape Inventory is based on the methodology of the pilot experiment of the Czech National Forest Inventory and therefore it is compatible with the methodology of the National Forest Inventory in the Czech Republic. This methodology covers all sites with forest and woody vegetation on other land use categories. The spectrum of surveyed indicators on inventory plots is set so as to meet the information needs of the landscape inventory CzechTerra. It covers all basic indicators (trees, regeneration, deadwood, biodiversity etc.). The actual forest condition is assessed by verified procedures using an optimized number of indicators and effective data collection. Land classification is carried out according to the standard definitions of the Czech NFI and FAO (Forest Resource Assessment 2005). %22 (en)
  • %22Metodika terénního šetření na inventarizačních plochách vychází z metodiky pilotního experimentu Národní inventarizace lesů ČR a je v základních aspektech kompatibilní s metodikou programu Inventarizace lesů České republiky (2001-2004). Plochy jsou zakládány a šetřeny, pokud je na nich identifikován les nebo dřevinná vegetace mimo les. Na každé ploše je hodnocena půdní a vegetační složka, a to z hlediska požadavků na trvale udržitelné hospodaření v lesích a uhlíkový reporting. Spektrum šetřených informací je upraveno za účelem pokrytí informační potřeby systému inventarizace krajiny CzechTerra. Šetření zahrnuje všechny běžné základní veličiny (stromy, obnova, mrtvé dřevo, diverzita atd.). Aktuální stav lesa je zjišťován ověřenými postupy s tím, že počet sledovaných indikátorů je optimalizován a sběr údajů zefektivněn. Klasifikace pozemků, na kterých se nachází inventarizační plochy, se provádí podle standardní klasifikace NIL ČR a podle klasifikace FAO (Forest Resource Assessment 2005). %22
  • %22Metodika terénního šetření na inventarizačních plochách vychází z metodiky pilotního experimentu Národní inventarizace lesů ČR a je v základních aspektech kompatibilní s metodikou programu Inventarizace lesů České republiky (2001-2004). Plochy jsou zakládány a šetřeny, pokud je na nich identifikován les nebo dřevinná vegetace mimo les. Na každé ploše je hodnocena půdní a vegetační složka, a to z hlediska požadavků na trvale udržitelné hospodaření v lesích a uhlíkový reporting. Spektrum šetřených informací je upraveno za účelem pokrytí informační potřeby systému inventarizace krajiny CzechTerra. Šetření zahrnuje všechny běžné základní veličiny (stromy, obnova, mrtvé dřevo, diverzita atd.). Aktuální stav lesa je zjišťován ověřenými postupy s tím, že počet sledovaných indikátorů je optimalizován a sběr údajů zefektivněn. Klasifikace pozemků, na kterých se nachází inventarizační plochy, se provádí podle standardní klasifikace NIL ČR a podle klasifikace FAO (Forest Resource Assessment 2005). %22 (cs)
Title
  • Field work methodology of landscape inventory (en)
  • Metodika terénního šetření v systému inventarizace krajiny CzechTerra
  • Metodika terénního šetření v systému inventarizace krajiny CzechTerra (cs)
skos:prefLabel
  • Field work methodology of landscape inventory (en)
  • Metodika terénního šetření v systému inventarizace krajiny CzechTerra
  • Metodika terénního šetření v systému inventarizace krajiny CzechTerra (cs)
skos:notation
  • RIV/00883921:_____/09:#0000014!RIV09-MZP-00883921
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(SP/2D1/93/07)
http://linked.open...certifikacniOrgan
  • MŽP
http://linked.open.../datumCertifikace
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • Při kontinuálním průběhu (1/5 objemu prací za rok) veškerou pracovní činnost realizuje jedna dvoučlenná pracovní skupina. Náklady na rok se pohybují okolo 2 mil Kč.
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 325904
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00883921:_____/09:#0000014
http://linked.open...terniIdentifikace
  • Metodika inventarizace krajiny
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • inventory plot; measurements; diversity; soil sampling (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [32760CC66CD8]
http://linked.open...okalizaceVysledku
  • Metodika je k dispozici v IFER a na MŽP (sekce ochrany přírody a krajiny)
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • 59621/ENV/09-d
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Černý, Martin
  • Cienciala, Emil
  • Russ, Radek
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software