About: Krvácivé komplikace a předávkování antikoagulační léčby     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Anticoagulant therapy is one of the most widely used treatment modalities. It is the mainstay of prevention and treatment of thrombotic events. Unjustified omission of adequate anticoagulant prophylaxis is currently seen as a medical error. Bleeding is the most feared complication of anticoagulant therapy. A certain advantage of heparins and warfarin is the experience with these antithrombotic drugs in a broad medical population and the existence of a specific antidote that, when needed, allows a rapid reversal of the anticoagulant effect. Advantages of novel anticoagulant agents (direct and indirect inhibitors of coagulation factors Xa and/or IIa) include a more targeted anticoagulant effect and a lower risk of drug and food interactions; there are certain drawbacks such as limited options for laboratory monitoring and the non-existence of a specific antidote. The review article presents the risk of overdose and bleeding complications with available anticoagulant agents and the current options for the management of these complications. rivaroxaban. (en)
  • Antikoagulační léčba je jedna z nejužívanějších terapeutických modalit. Je základem prevence a léčby trombotických příhod. Neodůvodněné vynechání adekvátní antikoagulační profylaxe je dnes vnímáno jako medicínské pochybení. Krvácení je nejobávanější komplikace antikoagulační léčby. Určitou výhodou heparinů a warfarinu je zkušenost s těmito antitrombotiky u široké medicínské veřejnosti a existence specifického antidota, které v případě potřeby umožní rychlé zrušení antikoagulačního účinku. Nová antikoagulancia (přímé i nepřímé inhibitory koagulačních faktorů Xa a/nebo IIa) mají výhodu v cílenějším antikoagulačním účinku, v menším riziku lékových a potravinových interakcí a určitou nevýhodu v omezených možnostech laboratorního monitorování a v neexistenci specifického antidota. V tomto přehledném článku prezentuji riziko předávkování a krvácivých komplikací dostupných antikoagulancií a aktuální možnosti řešení těchto komplikací.
  • Antikoagulační léčba je jedna z nejužívanějších terapeutických modalit. Je základem prevence a léčby trombotických příhod. Neodůvodněné vynechání adekvátní antikoagulační profylaxe je dnes vnímáno jako medicínské pochybení. Krvácení je nejobávanější komplikace antikoagulační léčby. Určitou výhodou heparinů a warfarinu je zkušenost s těmito antitrombotiky u široké medicínské veřejnosti a existence specifického antidota, které v případě potřeby umožní rychlé zrušení antikoagulačního účinku. Nová antikoagulancia (přímé i nepřímé inhibitory koagulačních faktorů Xa a/nebo IIa) mají výhodu v cílenějším antikoagulačním účinku, v menším riziku lékových a potravinových interakcí a určitou nevýhodu v omezených možnostech laboratorního monitorování a v neexistenci specifického antidota. V tomto přehledném článku prezentuji riziko předávkování a krvácivých komplikací dostupných antikoagulancií a aktuální možnosti řešení těchto komplikací. (cs)
Title
  • Krvácivé komplikace a předávkování antikoagulační léčby
  • Krvácivé komplikace a předávkování antikoagulační léčby (cs)
  • Bleeding complications and anticoagulant overdose (en)
skos:prefLabel
  • Krvácivé komplikace a předávkování antikoagulační léčby
  • Krvácivé komplikace a předávkování antikoagulační léčby (cs)
  • Bleeding complications and anticoagulant overdose (en)
skos:notation
  • RIV/00843989:_____/12:00102975!RIV13-MZ0-00843989
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • V
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 2
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 145929
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00843989:_____/12:00102975
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • anticoagulant therapy; bleeding; warfarin; heparin; low molecular weight heparin; fondaparinux; refludan; dabigatran; rivaroxaban (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [28FF8886BB89]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Klinická farmakologie a farmacie
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 26
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Gumulec, Jaromír
issn
  • 1212-7973
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software