Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - The sensory quality of various types of processed cheese with different content and type of fat was followed in this work. The seven-point hedonic scale was used for sensory evaluation of appearance, colour, gloss, taste and aroma (flavour) and texture of samples. The intensity of selected descriptors expressing off-flavour (e.g. rancid, oily and others) were then evaluated using profile test. The significant differences were found between samples, as expected, most of parameters evaluated were strongly influenced by fat content. (en)
- Cílem této práce bylo sledování senzorické kvality různých typů tavených sýrů s různým obsahem a druhem použitého tuku. Pro senzorické hodnocení vzhledu, barvy, lesku, flavouru a textury byla použita 7 bodová hedonická stupnice. Následně byla hodnocena intenzita vybraných deskriptorů vyjadřujících off-flavour (např. žluklý, olejovitý ap.) pomocí profilového testu. Podle očekávání byla většina sledovaných parametrů významně ovlivněna druhem a množstvím použitého tuku.
- Cílem této práce bylo sledování senzorické kvality různých typů tavených sýrů s různým obsahem a druhem použitého tuku. Pro senzorické hodnocení vzhledu, barvy, lesku, flavouru a textury byla použita 7 bodová hedonická stupnice. Následně byla hodnocena intenzita vybraných deskriptorů vyjadřujících off-flavour (např. žluklý, olejovitý ap.) pomocí profilového testu. Podle očekávání byla většina sledovaných parametrů významně ovlivněna druhem a množstvím použitého tuku. (cs)
|
Title
| - The comparison of the sensory quality of various types of processed cheese. (en)
- Srovnání senzorické kvality různých druhů tavených sýrů.
- Srovnání senzorické kvality různých druhů tavených sýrů. (cs)
|
skos:prefLabel
| - The comparison of the sensory quality of various types of processed cheese. (en)
- Srovnání senzorické kvality různých druhů tavených sýrů.
- Srovnání senzorické kvality různých druhů tavených sýrů. (cs)
|
skos:notation
| - RIV/00216305:26310/13:PU103598!RIV14-MSM-26310___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/00216305:26310/13:PU103598
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - processed cheese, sensory quality, texture, flavour (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Divišová, Radka
- Omelková, Jiřina
- Vespalcová, Milena
- Vítová, Eva
- Sůkalová, Kateřina
|
issn
| |
number of pages
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |