About: Využití syrovátky pro fermentativní výrobu plynů     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Bacterial strain Clostridium butyricum E16A was cultivated in RCM medium, RCM medium with lactose, RCM medium with whey and in whey under anaerobic conditions. There were followed the influence of temperature (20, 25 and 37 C), pH (5,6 and 6,9) and type of neutralisator on hydrogen production during fermentation. There was detected approximately 50% of hydrogen in free outgoing gasses after cultivation of the strain in RCM medium with whey at 37 C, pH range between 6,0-6,9. Significant amount of butyric acid (6,06g/l) was estimated in cultivation medium. (en)
  • Bakteriální kmen Clostridium butyricum E16A byl kultivován za anaerobních podmínek v komerčně dostupném RCM bujónu, v RCM bujónu s laktózou a syrovátkou a v samotné syrovátce. Při fermentaci sledován vliv teploty (20, 25 a 37 C), pH (5,6 a 6,9) a typu neutralizátoru na tvorbu vodíku. Při kultivaci v RMC bujónu s obnovenou syrovátkou při 37 C, rozmezí pH 6,0-6,9 bylo ve volně odcházejících plynech detegováno až 50 % vodíku. V kultivačním médiu bylo stanoveno významné množství kyseliny máselné (6,06 g.l-1).
  • Bakteriální kmen Clostridium butyricum E16A byl kultivován za anaerobních podmínek v komerčně dostupném RCM bujónu, v RCM bujónu s laktózou a syrovátkou a v samotné syrovátce. Při fermentaci sledován vliv teploty (20, 25 a 37 C), pH (5,6 a 6,9) a typu neutralizátoru na tvorbu vodíku. Při kultivaci v RMC bujónu s obnovenou syrovátkou při 37 C, rozmezí pH 6,0-6,9 bylo ve volně odcházejících plynech detegováno až 50 % vodíku. V kultivačním médiu bylo stanoveno významné množství kyseliny máselné (6,06 g.l-1). (cs)
Title
  • Využití syrovátky pro fermentativní výrobu plynů
  • Využití syrovátky pro fermentativní výrobu plynů (cs)
  • Utilization of whey for fermentative production of gas (en)
skos:prefLabel
  • Využití syrovátky pro fermentativní výrobu plynů
  • Využití syrovátky pro fermentativní výrobu plynů (cs)
  • Utilization of whey for fermentative production of gas (en)
skos:notation
  • RIV/00216305:26310/12:PU98507!RIV13-MSM-26310___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(2B08070)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 179721
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00216305:26310/12:PU98507
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Clostridium butyricum, whey, fermentation, hydrogen (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [17F1C0319392]
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Rittich, Bohuslav
  • Chroboková, Maria
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 26310
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software