About: Srovnání tukových charakteristik vybraných rostlinných olejů za různých podmínek skladování.     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Cílem této práce byla identifikace mastných kyselin obsažených v rostlinných olejích plynovou chromatografií. Bylo sledováno množství mastných kyselin v závislosti na čase a podmínkách skladování. Podmínky skladování byly zvoleny při laboratorní teplotě a při teplotě v lednici. K analýze bylo použito čtrnáct olejů - avokádový olej, dýňový olej, olej z hroznových jader, jojobový olej, olej z kukuřičných klíčků, lněný olej, makadámiový olej, mandlový olej, meruňkový olej, olivový olej, ricinový olej, rýžový olej, slunečnicový olej a sojový olej. Plynová chromatografie byla použita pro identifikaci a kvantifikaci mastných kyselin. Pro přípravu vzorků methylesterů mastných kyselin byla zvolena metoda esterifikace methanolem za katalýzy hydroxidem draselným. Celkem bylo sledováno osm mastných kyselin obsažených v jednotlivých rostlinných olejích: kyseliny myristová, palmitová, palmitoolejová, stearová, olejová, linolová, g
  • Cílem této práce byla identifikace mastných kyselin obsažených v rostlinných olejích plynovou chromatografií. Bylo sledováno množství mastných kyselin v závislosti na čase a podmínkách skladování. Podmínky skladování byly zvoleny při laboratorní teplotě a při teplotě v lednici. K analýze bylo použito čtrnáct olejů - avokádový olej, dýňový olej, olej z hroznových jader, jojobový olej, olej z kukuřičných klíčků, lněný olej, makadámiový olej, mandlový olej, meruňkový olej, olivový olej, ricinový olej, rýžový olej, slunečnicový olej a sojový olej. Plynová chromatografie byla použita pro identifikaci a kvantifikaci mastných kyselin. Pro přípravu vzorků methylesterů mastných kyselin byla zvolena metoda esterifikace methanolem za katalýzy hydroxidem draselným. Celkem bylo sledováno osm mastných kyselin obsažených v jednotlivých rostlinných olejích: kyseliny myristová, palmitová, palmitoolejová, stearová, olejová, linolová, g (cs)
  • The aim of this work was identification fatty acids contained in vegetable oils by gas chromatography. Amount of fatty acids was monitored in dependence on the duration and conditions storage. Conditions for storage were selected at room temperature and refrigerator temperature. In total fourteen oils were analyzed - avocado oil, pumpkin seed oil, grape seed oil, jojoba oil, corn oil, linseed oil, macadamia oil, almond oil, apricot-stone oil, olive oil, castor oil, rice oil, sunflower oil and soya bean oil. Gas chromatography was applied to identification and quantification fatty acids. Methanol esterification method using potassium hydroxide catalysis was chosen for preparing of the samples of the fatty acid methylesters. Eight fatty acids were observed in the vegetable oils : myristic, palmitic, palmitoleic, stearic, oleic, linoleic, gama-linolenic and linolenic acids. (en)
Title
  • Srovnání tukových charakteristik vybraných rostlinných olejů za různých podmínek skladování.
  • Srovnání tukových charakteristik vybraných rostlinných olejů za různých podmínek skladování. (cs)
  • Comparison of fat characteristics of vegetable fats stored under various conditions. (en)
skos:prefLabel
  • Srovnání tukových charakteristik vybraných rostlinných olejů za různých podmínek skladování.
  • Srovnání tukových charakteristik vybraných rostlinných olejů za různých podmínek skladování. (cs)
  • Comparison of fat characteristics of vegetable fats stored under various conditions. (en)
skos:notation
  • RIV/00216305:26310/08:PU77871!RIV10-MSM-26310___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM0021630508)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 1
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 396800
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00216305:26310/08:PU77871
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • vegetable fat, fat characteristics (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • SK - Slovenská republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [66830122FF8C]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Proceedings of 15th International Conference Chromatograqphic Methods and Human Health
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 17
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Loupancová, Blanka
  • Vespalcová, Milena
  • Vítová, Eva
  • Zemanová, Jana
  • Štoudková, Hana
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1335-5236
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 26310
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software