About: Analýza mastných kyselin v čokoládě metodou plynové chromatografie     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • This work is focused on the analysis of fatty acids in various chocolate types with different content of cocoa butter and vegetable fats. It investigates the influence of the addition of vegetable fats to chocolate on the fatty acids profile. The isolation of fatty acids from chocolate was made by standardized Soxhlet extraction method using petroleum ether. The fatty acid profiles were determined by gas chromatography of the methyl esters, which were prepared by the method using methanolic solution of potassium hydroxide. This method is not time and chemicals demanding and the results are comparable with the standardized method using toxic boron trifluoride. (en)
  • Tato práce se zabývá analýzou mastných kyselin obsažených v různých druzích čokolád a zkoumá vliv přídavku rostlinného tuku do čokolády na změny obsahu mastných kyselin. Izolace mastných kyselin z čokolády byla provedena pomocí normované extrakční metody s využitím Soxhletova extraktoru a petroletheru. Vyextrahované mastné kyseliny byly dále převedeny esterifikační metodou používající methanolový roztok hydroxidu draselného na příslušné methylestery mastných kyselin. Tato metoda je nenáročná na aparaturu a chemikálie a poskytuje srovnatelné výsledky s normovanou metodou používající toxický bortrifluorid. Methylestery mastných kyselin byly následně podrobeny chromatografické analýze s FID detekcí. Jednotlivé mastné kyseliny byly identifikovány a kvantifikovány pomocí standardů. V čokoládách bylo identifikováno celkem 16 mastných kyselin, z nichž kvantitativně nejvýznamnější byly kyseliny palmitová, stearová, olejová a li
  • Tato práce se zabývá analýzou mastných kyselin obsažených v různých druzích čokolád a zkoumá vliv přídavku rostlinného tuku do čokolády na změny obsahu mastných kyselin. Izolace mastných kyselin z čokolády byla provedena pomocí normované extrakční metody s využitím Soxhletova extraktoru a petroletheru. Vyextrahované mastné kyseliny byly dále převedeny esterifikační metodou používající methanolový roztok hydroxidu draselného na příslušné methylestery mastných kyselin. Tato metoda je nenáročná na aparaturu a chemikálie a poskytuje srovnatelné výsledky s normovanou metodou používající toxický bortrifluorid. Methylestery mastných kyselin byly následně podrobeny chromatografické analýze s FID detekcí. Jednotlivé mastné kyseliny byly identifikovány a kvantifikovány pomocí standardů. V čokoládách bylo identifikováno celkem 16 mastných kyselin, z nichž kvantitativně nejvýznamnější byly kyseliny palmitová, stearová, olejová a li (cs)
Title
  • Analýza mastných kyselin v čokoládě metodou plynové chromatografie
  • Analysis of FA in chocolate using GC (en)
  • Analýza mastných kyselin v čokoládě metodou plynové chromatografie (cs)
skos:prefLabel
  • Analýza mastných kyselin v čokoládě metodou plynové chromatografie
  • Analysis of FA in chocolate using GC (en)
  • Analýza mastných kyselin v čokoládě metodou plynové chromatografie (cs)
skos:notation
  • RIV/00216305:26310/06:PU63436!RIV11-MSM-26310___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM0021630508)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 8
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 465173
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00216305:26310/06:PU63436
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • FA, chocolate (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [6BDE37A302DE]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Chemické listy
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 100
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Loupancová, Blanka
  • Vítová, Eva
  • Zemanová, Jana
  • Štoudková, Hana
  • Macků, Ivana
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 0009-2770
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 26310
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 91 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software