About: Fuzzy a regresní přístup k odhadu změn konzistence sýrů ovlivněnou záměnou směsi tavicích solí     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Příspěvek vychází z měření změny tvrdosti (pevnosti) tavených sýrů v závislosti na poměrovém zastoupení čtyř různých fosforečnanů v binární směsi a na době skladování tohoto sýra.
  • Příspěvek vychází z měření změny tvrdosti (pevnosti) tavených sýrů v závislosti na poměrovém zastoupení čtyř různých fosforečnanů v binární směsi a na době skladování tohoto sýra. (cs)
  • The aim of this work was to study dependence of hardness of processed cheese spreads on the composition of binary mixtures of phosphate emulsifying salts which consisted of disodium hydrogenphosphate, tetrasodium diphosphate, pentasodium triphosphate, and/or sodium salt of polyphosphate and on number of days of storage. The main goal was to find suitable statistical models in order to describe the dependence of hardness examined on the composition of binary mixtures. Polynomial regression proved to be suitable for the global behaviour of the statistical relationship observed. Detailed observation of local changes was made by means of fuzzy inference system. In binary mixtures of polyphosphate combined with monophosphate, diphosphate or triphosphate, hardness was gradually increasing with rising amount of polyphosphate in mixture. In binary mixtures of monophosphate combined with diphosphate or triphosphate, a rapid increase in hardness of the samples was determined when the proportion of diphosphate o (en)
Title
  • Fuzzy a regresní přístup k odhadu změn konzistence sýrů ovlivněnou záměnou směsi tavicích solí
  • Fuzzy a regresní přístup k odhadu změn konzistence sýrů ovlivněnou záměnou směsi tavicích solí (cs)
  • Fuzzy and regression approach in estimation of consistency changes influenced by substitution of emulsifying agents in the mixture (en)
skos:prefLabel
  • Fuzzy a regresní přístup k odhadu změn konzistence sýrů ovlivněnou záměnou směsi tavicích solí
  • Fuzzy a regresní přístup k odhadu změn konzistence sýrů ovlivněnou záměnou směsi tavicích solí (cs)
  • Fuzzy and regression approach in estimation of consistency changes influenced by substitution of emulsifying agents in the mixture (en)
skos:notation
  • RIV/00216305:26210/10:PU97252!RIV14-MSM-26210___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(1M06047)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 260103
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00216305:26210/10:PU97252
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Emulsifying salts, Fuzzy Inference System, Phosphates, Polynomial regression, Processed cheese spreads, Texture. (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [4F467CC6427D]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Zahradnická fakulta MZLU, Lednice
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Neuveden
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Biometrika 2010
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Buňka, František
  • Michálek, Jaroslav
  • Žák, Libor
  • Doudová, Lucie
  • Weiserová, Eva
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Neuveden
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7401-028-6
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 26210
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software