About: Optimisation of QuEChERS Method for Analysis of Food Dyes     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • QuEChERS method was applied for the extraction of synthetic food dyes from confectionery samples. Extraction conditions were optimized in terms of a suitable extraction solvent, its amount, a pH adjustment and an addition of salts. As the suitable system for 5 mL of sample, 2 mL of propan-1-ol as the extraction solvent with addition of 0.6 g NaCl, 2.4 g MgSO4, and 0.75 mL of 35 % HCl was found. The optimized extraction conditions were statistically evaluated by analysis of extracts by liquid chromatography with detection in the visible region. (en)
  • Metoda QuEChERS byla aplikována na extrakci syntetických potravinářských barviv ze vzorku cukrovinek. Podmínky extrakce byly optimalizovány z hlediska vhodného extrakčního rozpouštědla, jeho množství, úpravy pH a přídavku solí. Jako vhodný byl pro 5 ml vzorku vyhodnocen systém 2 ml propan-1-olu jako extrakčního rozpouštědla s přídavkem 0,6 g NaCl, 2,4 g MgSO4 a 0,75 ml 35 % HCl. Optimalizované podmínky extrakce byly statisticky vyhodnoceny na základě analýzy extraktů kapalinovou chromatografií se spektrofotometrickou detekcí ve viditelné oblasti.
  • Metoda QuEChERS byla aplikována na extrakci syntetických potravinářských barviv ze vzorku cukrovinek. Podmínky extrakce byly optimalizovány z hlediska vhodného extrakčního rozpouštědla, jeho množství, úpravy pH a přídavku solí. Jako vhodný byl pro 5 ml vzorku vyhodnocen systém 2 ml propan-1-olu jako extrakčního rozpouštědla s přídavkem 0,6 g NaCl, 2,4 g MgSO4 a 0,75 ml 35 % HCl. Optimalizované podmínky extrakce byly statisticky vyhodnoceny na základě analýzy extraktů kapalinovou chromatografií se spektrofotometrickou detekcí ve viditelné oblasti. (cs)
Title
  • Optimisation of QuEChERS Method for Analysis of Food Dyes (en)
  • Optimalizace metody QuEChERS pro analýzu potravinářských barviv
  • Optimalizace metody QuEChERS pro analýzu potravinářských barviv (cs)
skos:prefLabel
  • Optimisation of QuEChERS Method for Analysis of Food Dyes (en)
  • Optimalizace metody QuEChERS pro analýzu potravinářských barviv
  • Optimalizace metody QuEChERS pro analýzu potravinářských barviv (cs)
skos:notation
  • RIV/00216275:25310/14:39898007!RIV15-MSM-25310___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • I, S
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 34841
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00216275:25310/14:39898007
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Confectionery; Synthetic Food Dyes; QuEChERS (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [AB8A201DBCD2]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Ostrava
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Ostrava
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Studentská vědecká konference 2014: sborník příspěvků na CD
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Adam, Martin
  • Ventura, Karel
  • Čížková, Andrea
  • Surmová, Silvie
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Ostravská univerzita v Ostravě
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7464-359-0
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 25310
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 38 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software