About: Study of influence of various factor on SEH production     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • TRICIN SDS-PAGE-electrophoresis with Western blotting detection for determination of SEH was optimized. The detection limit was 5 ?g/ml. Production strains of Staphylococcus aureus were used. These strains contain the gene for production of enterotoxin H. Effect of different concentration of sodium chloride, nitrate and sodium nitrite on enterotoxin H production was investigated. The production of enterotoxin H in the presence of accompanying microflora also was monitored. SEH production was observed even in a medium containing 10% NaCl. SEH production was recorded for NaNO2 and NaNO3 as well as in the concentration of 600 mg/l. In the presence of accompanying microflora SEH was formed in milk much less than in the meat. It was found greater production of SEH in pork meat than in chicken meat. (en)
  • Pro stanovení stafylokokového enterotoxinu H byla zavedena TRICIN-SDS-PAGE-elektroforéza s detekcí Western Blotting. Pro tuto metodu byl detekční limit 5 ?g/ml. K experimentu byly použity produkční kmeny Staphylococcus aureus obsahující gen pro produkci enterotoxinu H. U těchto kmenů byl sledován vliv chloridu sodného, dusičnanu a dusitanu sodného v různých koncentracích na produkci enterotoxinu H a zjišťována tvorba tohoto toxinu v přítomnosti doprovodné mikroflóry. SEH byl produkován ještě v médiu obsahujícím 10% NaCl. Při sledování vlivu NaNO2 a NaNO3 byla pozitivní produkce SEH zaznamenána i v koncentraci 600 mg/l. V přítomnosti doprovodné mikroflóry se v mléce tvořil SEH mnohem méně než v mase. Byla zaznamenána větší produkce SEH ve vepřovém mase, než v mase kuřecím.
  • Pro stanovení stafylokokového enterotoxinu H byla zavedena TRICIN-SDS-PAGE-elektroforéza s detekcí Western Blotting. Pro tuto metodu byl detekční limit 5 ?g/ml. K experimentu byly použity produkční kmeny Staphylococcus aureus obsahující gen pro produkci enterotoxinu H. U těchto kmenů byl sledován vliv chloridu sodného, dusičnanu a dusitanu sodného v různých koncentracích na produkci enterotoxinu H a zjišťována tvorba tohoto toxinu v přítomnosti doprovodné mikroflóry. SEH byl produkován ještě v médiu obsahujícím 10% NaCl. Při sledování vlivu NaNO2 a NaNO3 byla pozitivní produkce SEH zaznamenána i v koncentraci 600 mg/l. V přítomnosti doprovodné mikroflóry se v mléce tvořil SEH mnohem méně než v mase. Byla zaznamenána větší produkce SEH ve vepřovém mase, než v mase kuřecím. (cs)
Title
  • Study of influence of various factor on SEH production (en)
  • Vlivy působící na produkci stafylokokového enterotoxinu H
  • Vlivy působící na produkci stafylokokového enterotoxinu H (cs)
skos:prefLabel
  • Study of influence of various factor on SEH production (en)
  • Vlivy působící na produkci stafylokokového enterotoxinu H
  • Vlivy působící na produkci stafylokokového enterotoxinu H (cs)
skos:notation
  • RIV/00216275:25310/11:39892278!RIV12-GA0-25310___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(GA203/09/0148), Z(MSM0021627502)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 239334
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00216275:25310/11:39892278
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • TRICIN-SDS-PAGE-electrophoresis; western blotting; SEH; Staphylococcus aureus (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [30F2DAE883B6]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Zlín
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Zlín
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Proteiny 2011
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Moťková, Petra
  • Vytřasová, Jarmila
  • Borovská, Kateřina
  • Kristlová, Jana
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7454-022-6
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 25310
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software