Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Byly studovány vybrané homogenizační techniky, které usnadňují a umožňují překonat problematickou přípravu složitých potravinářských vzorků. Obsah Na, Ca, Mg, P, Fe, Mn a Zn v e vzorcích müsli, semen a instatních potravin byl stanoven pomocí optické emisní spektrometrie s indukčně vázaným plasmatem po drcení v achátové misce a mlerí v kuchyňském kávovém mlýnku a kryogenním mlýnu. (cs)
- Some homogenisation approaches have been investigated to make easier and overcome troublesome preparation of inconsistent food samples. Contents of Na, Ca, Mg, P, Fe, Mn and Zn in muesli, seed and instant food samples were determined by inductively coupled plasma optical emission spectrometry after their grinding with an agate mortar, a kitchen coffee grinder and a cryogenic mill.
- Some homogenisation approaches have been investigated to make easier and overcome troublesome preparation of inconsistent food samples. Contents of Na, Ca, Mg, P, Fe, Mn and Zn in muesli, seed and instant food samples were determined by inductively coupled plasma optical emission spectrometry after their grinding with an agate mortar, a kitchen coffee grinder and a cryogenic mill. (en)
|
Title
| - The cryogenic grinding as the important homogenization step in analysis of inconsistent food samples
- Kryogenní mletí jak důležitý homogenizační krok v analýze složitých potravinářských vzorků (cs)
- The cryogenic grinding as the important homogenization step in analysis of inconsistent food samples (en)
|
skos:prefLabel
| - The cryogenic grinding as the important homogenization step in analysis of inconsistent food samples
- Kryogenní mletí jak důležitý homogenizační krok v analýze složitých potravinářských vzorků (cs)
- The cryogenic grinding as the important homogenization step in analysis of inconsistent food samples (en)
|
skos:notation
| - RIV/00216275:25310/08:00005901!RIV09-GA0-25310___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| - P(GA203/06/0134), Z(MSM0021627502)
|
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/00216275:25310/08:00005901
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - ICP-OES; Elemental analysis; Food; Sample preparation; Cryogenic grinding (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| - GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska
|
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Krejčová, Anna
- Pouzar, Miloslav
- Černohorský, Tomáš
- Pešková, Květa
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
issn
| |
number of pages
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |