About: Staphylococci isolated from water and foods and their antibiotic resistance     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • 60 samples of foodstuffs and water were examined, of which 67 of staphylococci were positive. The most frequently isolated strains of staphylococci were S. warneri (25,4%), S. saprophyticus (16,4%) and S. epidermidis (10,4%). The isolated strains were identified and, based on their generic attributes, they were ranked to genus Staphylococcus. For sorting, a Staphy test 16, API Staph were used. The isolates were further subjected to screening of sensitivity to antibiotics, a microbroth dilution method was applied. (en)
  • Bylo vyšetřeno celkem 60 vzorků potravin a studniční vody, z nichž bylo vyizolováno 67 kmenů stafylokoků. V celkovém počtu 15 druhů byly nejčastěji zastoupeny S. warneri (25,4 %), S. saprophyticus subsp. saprophyticus (16,4 %) a S. epidermidis (10,4 %). Vyizolované kmeny byly zařazeny do rodu Staphylococcus na základě rodové konfirmace a do druhu pomocí biochemických mikrotestů Staphy test 16 a API Staph testů. U jednotlivých kmenů byla stanovena citlivost na antibiotika diluční mikrometodou. Testované kmeny byly nejvíce citlivé k teikoplaninu a vankomycinu (100%). Jako nejméně účinná byla označena antibiotika benzylpenicilin a erytromycin, ke kterým jevilo rezistenci 63,5 % (benzylpenicilin) a 44,9 % (erytromycin) všech kmenů sledovaných stafylokoků.
  • Bylo vyšetřeno celkem 60 vzorků potravin a studniční vody, z nichž bylo vyizolováno 67 kmenů stafylokoků. V celkovém počtu 15 druhů byly nejčastěji zastoupeny S. warneri (25,4 %), S. saprophyticus subsp. saprophyticus (16,4 %) a S. epidermidis (10,4 %). Vyizolované kmeny byly zařazeny do rodu Staphylococcus na základě rodové konfirmace a do druhu pomocí biochemických mikrotestů Staphy test 16 a API Staph testů. U jednotlivých kmenů byla stanovena citlivost na antibiotika diluční mikrometodou. Testované kmeny byly nejvíce citlivé k teikoplaninu a vankomycinu (100%). Jako nejméně účinná byla označena antibiotika benzylpenicilin a erytromycin, ke kterým jevilo rezistenci 63,5 % (benzylpenicilin) a 44,9 % (erytromycin) všech kmenů sledovaných stafylokoků. (cs)
Title
  • Staphylococci isolated from water and foods and their antibiotic resistance (en)
  • Stafylokoky izolované z vody a potravin a jejich antibiotická rezistence
  • Stafylokoky izolované z vody a potravin a jejich antibiotická rezistence (cs)
skos:prefLabel
  • Staphylococci isolated from water and foods and their antibiotic resistance (en)
  • Stafylokoky izolované z vody a potravin a jejich antibiotická rezistence
  • Stafylokoky izolované z vody a potravin a jejich antibiotická rezistence (cs)
skos:notation
  • RIV/00216275:25310/04:00001645!RIV08-MSM-25310___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 289--294
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(GA203/02/0023), Z(MSM 253100002)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 587733
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00216275:25310/04:00001645
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Staphylococcus; antibiotic resistance; water; foodstuffs (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [FFDD91A2664F]
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Pardubice
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Monitorování cizorodých látek v životním prostředí VI
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Vytřasová, Jarmila
  • Červenka, Libor
  • Machová, Ivana
  • Zachová, Iveta
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Univerzita Pardubice
https://schema.org/isbn
  • 80-7194-722-9
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 25310
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software