About: TERMICKÝ VLIV JÍDLA: POROVNÁNÍ DOPLŇKŮ STRAVY MALTODEXTRINU A BÍLKOVINNÉHO NÁPOJE     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Úloha makronutrientů u doplňků stravy pro sportovce je předmětem dlouhodobého výzkumu. Méně je známo o vlivu maltodextrinu na energetický výdej v postprandiální období. Studie porovnává termický efekt (TEM) po požití testovacího pokrmu (TM) s obsahem maltodextrinu (MALT) a bílkovin (PRO). Sedmnáct mužů se zúčastnilo jednoduché slepé, zkřížené studie (věk 24,6 ± 2,7 let; BMI 25,5 ± 3,1). Každý z účastníků absolvoval dvě měření rozdělená do dvou dnů. V rámci jednoho měření byl stanoven klidový energetický výdej (RMR), následně aplikován testovací pokrm a monitorován REE v postprandiální období. Ke stanovení RMR a energetického výdeje v postprandiální období byla použita metoda nepřímé kalorimetrie se záznamem systémem dech po dechu (Cortex MetaLyzer 3B). Dvě izokalorická tekutá jídla ve složení 1. 100 % maltodextrin (MALT) a 2.
  • Úloha makronutrientů u doplňků stravy pro sportovce je předmětem dlouhodobého výzkumu. Méně je známo o vlivu maltodextrinu na energetický výdej v postprandiální období. Studie porovnává termický efekt (TEM) po požití testovacího pokrmu (TM) s obsahem maltodextrinu (MALT) a bílkovin (PRO). Sedmnáct mužů se zúčastnilo jednoduché slepé, zkřížené studie (věk 24,6 ± 2,7 let; BMI 25,5 ± 3,1). Každý z účastníků absolvoval dvě měření rozdělená do dvou dnů. V rámci jednoho měření byl stanoven klidový energetický výdej (RMR), následně aplikován testovací pokrm a monitorován REE v postprandiální období. Ke stanovení RMR a energetického výdeje v postprandiální období byla použita metoda nepřímé kalorimetrie se záznamem systémem dech po dechu (Cortex MetaLyzer 3B). Dvě izokalorická tekutá jídla ve složení 1. 100 % maltodextrin (MALT) a 2. (cs)
  • The role of macronutrients in dietary supplements for athletes has been widely studied. Less is known about the effect of maltodextrin on energy expenditure in the postprandial period. The study compares the thermic effect of a meal (TEM) at rest after ingestion of maltodextrin (MALT) and protein (PRO). Seventeen male subjects (24,6 ± 2,7 y, BMI 25,5 ± 3,1 kg.m-2) completed the crossover, single-blind study. During two separate occasions, held on non-consecutive days, baseline resting metabolic rate and TEM were established by indirect calorimetry using breath-by-breath system of recording (Cortex MetaLyzer 3B device). Before and after administration of testing meals CO2, O2 and respiratory exchange ratio were recorded for each subject. Two isocaloric liquid meals consisting of 100 % maltodextrin and 85 % protein (blend of milk, whey and egg fraction) with the mean 501,28 ± 51 kcal were matched for fat free mass (FFM). The TEM was measured intermittently for 180 min. (en)
Title
  • TERMICKÝ VLIV JÍDLA: POROVNÁNÍ DOPLŇKŮ STRAVY MALTODEXTRINU A BÍLKOVINNÉHO NÁPOJE
  • TERMICKÝ VLIV JÍDLA: POROVNÁNÍ DOPLŇKŮ STRAVY MALTODEXTRINU A BÍLKOVINNÉHO NÁPOJE (cs)
  • Thermic effect of a meal: a comparison of maltodextrin and protein isocaloric meal replacement shakes (en)
skos:prefLabel
  • TERMICKÝ VLIV JÍDLA: POROVNÁNÍ DOPLŇKŮ STRAVY MALTODEXTRINU A BÍLKOVINNÉHO NÁPOJE
  • TERMICKÝ VLIV JÍDLA: POROVNÁNÍ DOPLŇKŮ STRAVY MALTODEXTRINU A BÍLKOVINNÉHO NÁPOJE (cs)
  • Thermic effect of a meal: a comparison of maltodextrin and protein isocaloric meal replacement shakes (en)
skos:notation
  • RIV/00216224:14510/13:00072995!RIV14-MSM-14510___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • O
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 110510
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00216224:14510/13:00072995
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Thermic effect of food; indirect calorimetry; proteins; carbohydrates. (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [3E9B1F77E132]
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...vEdiceCisloSvazku
  • neuveden
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Problematika výživových zvyklostí II
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...v/pocetStranKnihy
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Hrazdira, Luboš
  • Kumstát, Michal
number of pages
http://bibframe.org/vocab/doi
  • 10.5817/CZ.MUNI.M210-6334-2013
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Masarykova univerzita
https://schema.org/isbn
  • 9788021063334
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 14510
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 81 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software