About: Dietou indukovaná termogeneze: porovnání dvou izoenergetických nápojů     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The aim of this study is to evaluate the differences in diet-induced thermogenesis (DIT) between two liquid meal-replacement shakes of different macronutrient compositions: high protein (HP) and high carbohydrate (HC) meal. Five male subjects (~26 y, body mass index ~24,6 kg.m-2) completed the crossover, single-blind study. During two separate occasions (non-consecutive days) indirect calorimetry measurement was taken. Production of CO2, consumption of O2 and respiratory exchange ratio were monitored before and after ingestion of two isocaloric liquid meals with energy content of 7 kcal/kg per fat free weight. The postprandial period measurement lasted 180 min. Nonparametric statistics was used and value of 0.05 was accepted as the limit of significance. An immediate and persistent thermic effect was caused by the test meals. The total DIT calculated in HP and HC meals was: ~51,8 kcal/180 min and ~32,13 kcal/180 min, respectively (where p = 0,14). (en)
  • Cílem studie je zjistit rozdíly v dietou indukované termogenezi (DIT) mezi dvěma nápoji o různém složení: s převahou bílkovin a s převahou sacharidů (maltodextrinu). Jednoduché slepé studie se zúčastnilo pět mužů ve věku ~26 let, (BMI ~24,6). Každý z účastníků absolvoval dvě měření rozdělená do dvou dnů. V rámci jednoho měření byl nejprve stanoven klidový energetický výdej (REE), následně aplikován testovací pokrm a monitorován REE v postprandiální období. Ke stanovení REE a energetického výdeje v postprandiální období byla použita standardní metoda nepřímé kalorimetrie. Energetická densita obou testovacích jídel byla stanovena podle množství beztukové hmoty (7 kcal/kg/beztukové hmoty). Měření probíhalo v délce 180 min po příjmu testovacího jídla. Ke zjištění významnosti byl použit neparametrický Wilcoxonův párový test. U obou testovacích jídel došlo k okamžitému a trvajícímu zvýšení energetického výdeje nad REE.
  • Cílem studie je zjistit rozdíly v dietou indukované termogenezi (DIT) mezi dvěma nápoji o různém složení: s převahou bílkovin a s převahou sacharidů (maltodextrinu). Jednoduché slepé studie se zúčastnilo pět mužů ve věku ~26 let, (BMI ~24,6). Každý z účastníků absolvoval dvě měření rozdělená do dvou dnů. V rámci jednoho měření byl nejprve stanoven klidový energetický výdej (REE), následně aplikován testovací pokrm a monitorován REE v postprandiální období. Ke stanovení REE a energetického výdeje v postprandiální období byla použita standardní metoda nepřímé kalorimetrie. Energetická densita obou testovacích jídel byla stanovena podle množství beztukové hmoty (7 kcal/kg/beztukové hmoty). Měření probíhalo v délce 180 min po příjmu testovacího jídla. Ke zjištění významnosti byl použit neparametrický Wilcoxonův párový test. U obou testovacích jídel došlo k okamžitému a trvajícímu zvýšení energetického výdeje nad REE. (cs)
Title
  • Dietou indukovaná termogeneze: porovnání dvou izoenergetických nápojů
  • Dietou indukovaná termogeneze: porovnání dvou izoenergetických nápojů (cs)
  • Diet-Induced Thermogenesis: Comparison of Two Isocaloric Meal-Replacement Shakes (en)
skos:prefLabel
  • Dietou indukovaná termogeneze: porovnání dvou izoenergetických nápojů
  • Dietou indukovaná termogeneze: porovnání dvou izoenergetických nápojů (cs)
  • Diet-Induced Thermogenesis: Comparison of Two Isocaloric Meal-Replacement Shakes (en)
skos:notation
  • RIV/00216224:14510/13:00068719!RIV14-MSM-14510___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • O
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 69571
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00216224:14510/13:00068719
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Thermic effect of food; indirect calorimetry; proteins; carbohydrates. (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [41BDA43D5592]
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...vEdiceCisloSvazku
  • Neuveden
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Problematika výživových zvyklostí I.
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...v/pocetStranKnihy
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Hrazdira, Luboš
  • Kumstát, Michal
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Masarykova univerzita
https://schema.org/isbn
  • 9788021061637
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 14510
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 81 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software