About: Methods of sulphur dioxide determination in wines     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The research of the comparison of methods of free sulphur dioxide determination using the modificated norm method and commertial reagents in 6 chosen wines (3 white wines, 2 red wines and 1 rose wine) was carried out. Reproducibilities (expressed as the relative standard deviations) of the free sulphur dioxide determinations using the individual methods for 2 chosen wines were in the range of 0,84 – 2,95 % and confidence intervals of contents of the free sulphur dioxide were in the range of 8,4 – 64,8 mg/l. Results of the individual determinations of the contents of the free sulphur dioxide show the necessary corrections on the content of reductants. The content of reductants is not insignificant and its values are for the individual wines in the range of 15 – 47 % from the total sum of the free sulphur dioxide and reductants. (en)
  • V práci byl proveden výzkum srovnání metod stanovení volného oxidu siřičitého při použití modifikované normované metody a komerčními činidly v 6 vybraných vínech (3 bílá vína, 2 červená vína a 1 růžové víno). Opakovatelnosti stanovení (vyjádřené jako relativní směrodatné odchylky) volného oxidu siřičitého při použití jednotlivých metod pro 2 vybraná vína byly v rozsahu 0,84 – 2,95 % a intervaly spolehlivosti obsahů volného oxidu siřičitého při použití jednotlivých metod pro všechna vína byly v rozsahu 8,4 – 64,8 mg/l. Výsledky jednotlivých stanovení obsahu volného oxidu siřičitého ukazují na nezbytné korekce na reduktony. Obsah reduktonů, není totiž zanedbatelný a pohybuje se, u jednotlivých analyzovaných vín, v průměru od 15 % do 47 % z celkové sumy volného oxidu siřičitého a reduktonů.
  • V práci byl proveden výzkum srovnání metod stanovení volného oxidu siřičitého při použití modifikované normované metody a komerčními činidly v 6 vybraných vínech (3 bílá vína, 2 červená vína a 1 růžové víno). Opakovatelnosti stanovení (vyjádřené jako relativní směrodatné odchylky) volného oxidu siřičitého při použití jednotlivých metod pro 2 vybraná vína byly v rozsahu 0,84 – 2,95 % a intervaly spolehlivosti obsahů volného oxidu siřičitého při použití jednotlivých metod pro všechna vína byly v rozsahu 8,4 – 64,8 mg/l. Výsledky jednotlivých stanovení obsahu volného oxidu siřičitého ukazují na nezbytné korekce na reduktony. Obsah reduktonů, není totiž zanedbatelný a pohybuje se, u jednotlivých analyzovaných vín, v průměru od 15 % do 47 % z celkové sumy volného oxidu siřičitého a reduktonů. (cs)
Title
  • Methods of sulphur dioxide determination in wines (en)
  • Metody stanovení oxidu siřičitého ve vínech
  • Metody stanovení oxidu siřičitého ve vínech (cs)
skos:prefLabel
  • Methods of sulphur dioxide determination in wines (en)
  • Metody stanovení oxidu siřičitého ve vínech
  • Metody stanovení oxidu siřičitého ve vínech (cs)
skos:notation
  • RIV/00216224:14410/13:00071649!RIV14-MSM-14410___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • I
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 88000
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00216224:14410/13:00071649
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • wine; sulphur dioxide; determination; methods; analytical chemistry; research (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [7EFA37072F99]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Banská Bystrica
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Banská Bystrica
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Súčastnosť a perspektívy didaktiky chémie III. Zborník z medzinárodnej konferencie.
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Jančář, Luděk
  • Jančářová, Irena
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici
https://schema.org/isbn
  • 9788055705460
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 14410
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software