About: Cabbage as a lactic fermented vegetables     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Ke konzervování zeleniny se tradičně používá mléčné kvašení. Fermentace mění vlastnosti technologické i chuťové a stejně tak může sloužit k přirozenému konzervování potravin. V této práci byl zjišťován počet životaschopných bakterií mléčného kvašení ve výrobcích na bázi zelí. Jedná se jednak o produkty komerčně dostupné, jednak o domácí výrobky. U domácích je předpoklad, že živou mikroflóru obsahují v dostatečném množství, zatímco u prodávaných výrobků může být situace různá. Některé nesou označení o chemické či tepelné konzervaci, jiné nikoliv.
  • Ke konzervování zeleniny se tradičně používá mléčné kvašení. Fermentace mění vlastnosti technologické i chuťové a stejně tak může sloužit k přirozenému konzervování potravin. V této práci byl zjišťován počet životaschopných bakterií mléčného kvašení ve výrobcích na bázi zelí. Jedná se jednak o produkty komerčně dostupné, jednak o domácí výrobky. U domácích je předpoklad, že živou mikroflóru obsahují v dostatečném množství, zatímco u prodávaných výrobků může být situace různá. Některé nesou označení o chemické či tepelné konzervaci, jiné nikoliv. (cs)
  • Lactic fermentation is generally used for the conservation of vegetables. Fermentation is not only a natural form of food conservation but will change its taste as well. A number of living bacteria in the cabbage based products was determined. These were home-made and commercially available products. It is assumed that the home-made products contain living microflora in a sufficient quantity, whereas commercial products may vary. Some are labelled chemical conservation or heated, others not. (en)
Title
  • Cabbage as a lactic fermented vegetables (en)
  • Zelí jako mléčně kysaná zelenina
  • Zelí jako mléčně kysaná zelenina (cs)
skos:prefLabel
  • Cabbage as a lactic fermented vegetables (en)
  • Zelí jako mléčně kysaná zelenina
  • Zelí jako mléčně kysaná zelenina (cs)
skos:notation
  • RIV/00216224:14110/12:00062036!RIV13-MSM-14110___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • I
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 6
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 182240
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00216224:14110/12:00062036
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • cabbage; Lactic fermentation; bacteria (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [212ACDAACB0C]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Výživa a potraviny
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 67
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Lefnerová, Danuše
  • Matějová, Halina
  • Moučka, Tomáš
issn
  • 1211-846X
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 14110
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software