Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Ke konzervování zeleniny se tradičně používá mléčné kvašení. Fermentace mění vlastnosti technologické i chuťové a stejně tak může sloužit k přirozenému konzervování potravin. V této práci byl zjišťován počet životaschopných bakterií mléčného kvašení ve výrobcích na bázi zelí. Jedná se jednak o produkty komerčně dostupné, jednak o domácí výrobky. U domácích je předpoklad, že živou mikroflóru obsahují v dostatečném množství, zatímco u prodávaných výrobků může být situace různá. Některé nesou označení o chemické či tepelné konzervaci, jiné nikoliv.
- Ke konzervování zeleniny se tradičně používá mléčné kvašení. Fermentace mění vlastnosti technologické i chuťové a stejně tak může sloužit k přirozenému konzervování potravin. V této práci byl zjišťován počet životaschopných bakterií mléčného kvašení ve výrobcích na bázi zelí. Jedná se jednak o produkty komerčně dostupné, jednak o domácí výrobky. U domácích je předpoklad, že živou mikroflóru obsahují v dostatečném množství, zatímco u prodávaných výrobků může být situace různá. Některé nesou označení o chemické či tepelné konzervaci, jiné nikoliv. (cs)
- Lactic fermentation is generally used for the conservation of vegetables. Fermentation is not only a natural form of food conservation but will change its taste as well. A number of living bacteria in the cabbage based products was determined. These were home-made and commercially available products. It is assumed that the home-made products contain living microflora in a sufficient quantity, whereas commercial products may vary. Some are labelled chemical conservation or heated, others not. (en)
|
Title
| - Cabbage as a lactic fermented vegetables (en)
- Zelí jako mléčně kysaná zelenina
- Zelí jako mléčně kysaná zelenina (cs)
|
skos:prefLabel
| - Cabbage as a lactic fermented vegetables (en)
- Zelí jako mléčně kysaná zelenina
- Zelí jako mléčně kysaná zelenina (cs)
|
skos:notation
| - RIV/00216224:14110/12:00062036!RIV13-MSM-14110___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/00216224:14110/12:00062036
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - cabbage; Lactic fermentation; bacteria (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Lefnerová, Danuše
- Matějová, Halina
- Moučka, Tomáš
|
issn
| |
number of pages
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |