About: Intake, Bioavailability, and Metabolisms of Plant Polyphenols in Humans     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Celkový příjem rostlinných polyfenolů činí přibližně 1 g/den, největší část připadá na flavonoidy a fenolové kyseliny. Hlavními zdroji polyfenolů v potravě jsou nápoje (čaj, káva, pivo, víno, džusy) a ovoce. Značné nejasnosti jsou ohledně příjmu některých skupin rostlinných polyfenolů, jako jsou oligomerní proanthokyanidiny a fenolové kyseliny. Absorpce polyfenolů z trávícího traktu je pravděpodobně vysoká, ale koncentrace původního rostlinného polyfenolu v plazmě je nízká. Většina polyfenolů podléhá v trávícím traktu hydrolytickým reakcím a je v tlustém střevě metabolizována střevními bakteriemi převážně na fenolové kyseliny, které se rovněž mohou resorbovat z trávícího traktu. Po resorpci jsou polyfenoly a jejich metabolity dále konjugovány v tkáních. Tyto přeměny vedou k velkému počtu metabolitů, u některých z nich však zůstává zachována antioxidační aktivita.
  • Celkový příjem rostlinných polyfenolů činí přibližně 1 g/den, největší část připadá na flavonoidy a fenolové kyseliny. Hlavními zdroji polyfenolů v potravě jsou nápoje (čaj, káva, pivo, víno, džusy) a ovoce. Značné nejasnosti jsou ohledně příjmu některých skupin rostlinných polyfenolů, jako jsou oligomerní proanthokyanidiny a fenolové kyseliny. Absorpce polyfenolů z trávícího traktu je pravděpodobně vysoká, ale koncentrace původního rostlinného polyfenolu v plazmě je nízká. Většina polyfenolů podléhá v trávícím traktu hydrolytickým reakcím a je v tlustém střevě metabolizována střevními bakteriemi převážně na fenolové kyseliny, které se rovněž mohou resorbovat z trávícího traktu. Po resorpci jsou polyfenoly a jejich metabolity dále konjugovány v tkáních. Tyto přeměny vedou k velkému počtu metabolitů, u některých z nich však zůstává zachována antioxidační aktivita. (cs)
  • The total intake of plant polyphenols is about 1 g/day, major part accounts for flavonoids and phenolic acids. The main polyphenol dietary sources are beverages (tea, coffee, wine, fruit juice) and fruits. Large uncertainness are regarding of the intake of several classes of plant polyphenols, such as oligomeric proanthocyanidins and phenolic acids. The intestinal absorption of polyphenols is probably high, but the plasma concentration of parent polyphenol is low. The majority of polyphenols is subject to hydrolysis in digestive tract and is metabolized by the colonic microflora largely to phenolic acids, which can be also absorbed. After absorption, polyphenols and their metabolites are further conjugated in tissue. These transformations let to high number of metabolites, many of them retain the antioxidant activity. (en)
Title
  • Intake, Bioavailability, and Metabolisms of Plant Polyphenols in Humans (en)
  • Příjem, biologická dostupnost a metabolismus rostlinných polyfenolů u člověka
  • Příjem, biologická dostupnost a metabolismus rostlinných polyfenolů u člověka (cs)
skos:prefLabel
  • Intake, Bioavailability, and Metabolisms of Plant Polyphenols in Humans (en)
  • Příjem, biologická dostupnost a metabolismus rostlinných polyfenolů u člověka
  • Příjem, biologická dostupnost a metabolismus rostlinných polyfenolů u člověka (cs)
skos:notation
  • RIV/00216224:14110/04:00011517!RIV09-GA0-14110___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(GA303/00/D062), P(GA521/02/1129)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 5
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 581742
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00216224:14110/04:00011517
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • bioavailability; polyphenols; flavonoids; phenolic acids; quercetin; chlorogenic acid; antioxidants (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [F8B25084C8AB]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Chemické listy
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 98
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Táborská, Eva
  • Slanina, Jiří
http://linked.open...ain/vavai/riv/wos
  • 000221787000003
issn
  • 0009-2770
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 14110
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software