About: Téma Lipidy ve výuce na gymnáziích ve vztahu k chemii potravin a výživě     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Článek seznamuje s návrhem nového obsahu tematického celku Lipidy ve vztahu k chemii potravin, výživě a onemocněním spojeným s výživou. Téma je chápáno jako průřezové, integrované do kurikula předmětu chemie na gymnáziu. Upozorňuje na pojmy, které by neměly ve výuce chybět s ohledem na praktické využití získaných znalostí žákem v běžném životě. Návrh vychází z poznatků získaných z rozsáhlých autorských analýz středoškolských učebnic chemie a biologie, požadavků moderní společnosti a doporučení uznávaných dietologů a lékařů. Navržený obsah je podkladem pro připravované interaktivní výukové materiály určené učitelům a žákům středních škol.
  • Článek seznamuje s návrhem nového obsahu tematického celku Lipidy ve vztahu k chemii potravin, výživě a onemocněním spojeným s výživou. Téma je chápáno jako průřezové, integrované do kurikula předmětu chemie na gymnáziu. Upozorňuje na pojmy, které by neměly ve výuce chybět s ohledem na praktické využití získaných znalostí žákem v běžném životě. Návrh vychází z poznatků získaných z rozsáhlých autorských analýz středoškolských učebnic chemie a biologie, požadavků moderní společnosti a doporučení uznávaných dietologů a lékařů. Navržený obsah je podkladem pro připravované interaktivní výukové materiály určené učitelům a žákům středních škol. (cs)
  • The article describes the proposal of a new content of a topic Lipids in relation to food chemistry, nutrition and diet-related disease. The topic is seen as a cross-cutting, integrated into the curriculum of the subject of chemistry at the secondary school. Attention is drawn to the concepts that should not be missed in teaching with regard to the practical application of acquired knowledge of students in everyday life. The proposal is based on the knowledge gained from analyzes of secondary school textbooks of chemistry and biology, the requirements of modern society and recommendations recognized by dieticians and doctors. Proposed content is the basis for the upcoming interactive learning materials for teachers and students of secondary schools. (en)
Title
  • Téma Lipidy ve výuce na gymnáziích ve vztahu k chemii potravin a výživě
  • Téma Lipidy ve výuce na gymnáziích ve vztahu k chemii potravin a výživě (cs)
  • Topic Lipids in Teaching at Seconadary Schools in Relation to Food Chemistry and Nutrition (en)
skos:prefLabel
  • Téma Lipidy ve výuce na gymnáziích ve vztahu k chemii potravin a výživě
  • Téma Lipidy ve výuce na gymnáziích ve vztahu k chemii potravin a výživě (cs)
  • Topic Lipids in Teaching at Seconadary Schools in Relation to Food Chemistry and Nutrition (en)
skos:notation
  • RIV/00216208:11310/14:10292814!RIV15-MSM-11310___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • S
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 49702
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00216208:11310/14:10292814
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • WHO; RVP; analysis of textbooks; nutrition and disease; Topic Lipids in Teaching (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [349345E2AA34]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Hradec Králové, CZ
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Hradec Králové
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Výzkum, teorie a praxe v didaktice chemie / Přírodovědné a technologické vzdělávání pro XXI. století
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Klímová, Helena
  • Třeštíková, Tereza
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Gaudeamus při Univerzitě Hradec Králové
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7435-417-5
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 11310
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software