Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - The aim of study was to verify the hypothesis of impact of the high pressure, time and moderate temperature on the reduction of allergenicity of proteins rMal d1 and rDau c1. Recombinant allergens rMal d1 and rDau c1 were treated by high pressures 400, 450, 500, 550 MPa held for 3 and 10 minutes at constant temperature of 25 °C and by the constant pressure of 500 MPa for 10 minutes at temperatures 30, 40 and 50°C. The basophile activation test was performed using cells from 20 birch allergic patients with oral allergy syndrome to apple and to carrot who have sensitisation to Bet v 1, Mal d 1 and Dau c1. The reactivity of the serum from sensitized patients with treated allergens rMal d1 and rDau c1 at pressure 500MPa for 10 minutes at 30?50°C was verified by Western blot. The modification of structures rMal d1 and rDau c1 by high pressure was determined by circular dichroism (spectropolarimetr J-810). We did not confirm the influence of high pressure and moderate temperature on allergenicity of rMal d (en)
- Cílem práce bylo ověřit hypotézu o vlivu tlaku, doby ošetření a teploty na snížení nebo odstranění alergenních účinků proteinů rMal d1, rDau c1. Alergeny rMal d1 a rDau c1 byly ošetřeny vysokým tlakem 400, 450, 500, 550 MPa při vybrané konstantní teplotě 25 °C s výdrží tlaku 3 min. a 10 min. a poté konstantním tlakem 500 MPa po dobu 10 min. při teplotách 30, 40 a 50 °C. Test aktivace basofilů (BAT) byl proveden u 20 břízových alergiků s projevy orálního alergického syndromu po jablku a mrkvi a zároveň s laboratorně prokázanou senzibilizací na alergeny rBet v 1, rMal d1 a rDau c1. Metodou Western blot bylo zjišťováno, zda reaguje sérum senzibilizovaných pacientů s ošetřenými alergeny rMal d1 a rDau c1 tlakem 500 MPa s výdrží 10 min při teplotách 30, 40 a 50 °C. Změny struktury rMal d1 a rDau c1 vlivem tlakování byly zjišťovány metodou cirkulárního dichroismu na spektropolarimetru J-810 (Jasco, Japonsko). Vliv vysokého tlaku a vliv mírné teploty na snížení alergenicity proteinů rMal d1 a rDau c1 se nepo
- Cílem práce bylo ověřit hypotézu o vlivu tlaku, doby ošetření a teploty na snížení nebo odstranění alergenních účinků proteinů rMal d1, rDau c1. Alergeny rMal d1 a rDau c1 byly ošetřeny vysokým tlakem 400, 450, 500, 550 MPa při vybrané konstantní teplotě 25 °C s výdrží tlaku 3 min. a 10 min. a poté konstantním tlakem 500 MPa po dobu 10 min. při teplotách 30, 40 a 50 °C. Test aktivace basofilů (BAT) byl proveden u 20 břízových alergiků s projevy orálního alergického syndromu po jablku a mrkvi a zároveň s laboratorně prokázanou senzibilizací na alergeny rBet v 1, rMal d1 a rDau c1. Metodou Western blot bylo zjišťováno, zda reaguje sérum senzibilizovaných pacientů s ošetřenými alergeny rMal d1 a rDau c1 tlakem 500 MPa s výdrží 10 min při teplotách 30, 40 a 50 °C. Změny struktury rMal d1 a rDau c1 vlivem tlakování byly zjišťovány metodou cirkulárního dichroismu na spektropolarimetru J-810 (Jasco, Japonsko). Vliv vysokého tlaku a vliv mírné teploty na snížení alergenicity proteinů rMal d1 a rDau c1 se nepo (cs)
|
Title
| - Vliv vysokého tlaku na snížení alergenicity proteinů rMal d 1 a rDau c 1 a orientační kvantifikace jejich obsahu v jablku Golden Delicious a mrkvi
- Influence of the high pressure on reduction of allergenicity of proteins rMal d1, rDau c1 and orientation quantification of their contents in apple Golden Delicious and in carrot (en)
- Vliv vysokého tlaku na snížení alergenicity proteinů rMal d 1 a rDau c 1 a orientační kvantifikace jejich obsahu v jablku Golden Delicious a mrkvi (cs)
|
skos:prefLabel
| - Vliv vysokého tlaku na snížení alergenicity proteinů rMal d 1 a rDau c 1 a orientační kvantifikace jejich obsahu v jablku Golden Delicious a mrkvi
- Influence of the high pressure on reduction of allergenicity of proteins rMal d1, rDau c1 and orientation quantification of their contents in apple Golden Delicious and in carrot (en)
- Vliv vysokého tlaku na snížení alergenicity proteinů rMal d 1 a rDau c 1 a orientační kvantifikace jejich obsahu v jablku Golden Delicious a mrkvi (cs)
|
skos:notation
| - RIV/00216208:11120/09:00002058!RIV10-MSM-11120___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/00216208:11120/09:00002058
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - allergens rMal d1; rDau c1; high pressure; allergenicity (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Houška, Milan
- Kučera, Petr
- Strohalm, Jan
- Heroldová, Martina
- Kmínková, Milena
- Šetinová, Ivana
- Gabrovská, Dana
- Paulíčková, I.
- Urbanová, Marie
- Julínek, Ondřej
- Honzová, Stanislava
- Kváčová, Anabela
- Vávrová, Helena
- Trnková, Barbora
|
issn
| |
number of pages
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |