About: Cílená – biologická léčba karcinomu ovaria     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • Epiteliální ovariální karcinom je druhou nejčastější gynekologickou malignitou a má mezi gynekologickými nádory nejvyšší úmrtnost. Základní léčba obsahuje chirurgický výkon a chemoterapii na platinové bázi. U většiny žen s pokročilým onemocněním včetně těch, které dosáhly kompletní léčebné odpovědi, dojde k relapsu nemoci. V současné době je vyvíjeno celé spektrum nových látek k léčbě ovariálního karcinomu. Mnoho z nich je zacíleno na angiogenezi – vývoj nových cév a lymfatik. Angiogeneze je nezbytně nutná pro vývoj a růst solidních tumorů. V posledních letech bylo objeveno mnoho specifických nových inhibitorů angiogeneze. Jde o druh terapie, která pomocí monoklonálních protilátek nebo jiných částic vyhledává a napadá nádorové buňky. Obzvlášť slibným cílem se jeví vaskulární endoteliální růstový faktor. Velkého pokroku v cílené léčbě karcinomu ovaria bylo dosaženo použitím bevacizumabu. V současnosti je cílená biologická léčba jednou z hlavních priorit protinádorového výzkumu.
  • Epiteliální ovariální karcinom je druhou nejčastější gynekologickou malignitou a má mezi gynekologickými nádory nejvyšší úmrtnost. Základní léčba obsahuje chirurgický výkon a chemoterapii na platinové bázi. U většiny žen s pokročilým onemocněním včetně těch, které dosáhly kompletní léčebné odpovědi, dojde k relapsu nemoci. V současné době je vyvíjeno celé spektrum nových látek k léčbě ovariálního karcinomu. Mnoho z nich je zacíleno na angiogenezi – vývoj nových cév a lymfatik. Angiogeneze je nezbytně nutná pro vývoj a růst solidních tumorů. V posledních letech bylo objeveno mnoho specifických nových inhibitorů angiogeneze. Jde o druh terapie, která pomocí monoklonálních protilátek nebo jiných částic vyhledává a napadá nádorové buňky. Obzvlášť slibným cílem se jeví vaskulární endoteliální růstový faktor. Velkého pokroku v cílené léčbě karcinomu ovaria bylo dosaženo použitím bevacizumabu. V současnosti je cílená biologická léčba jednou z hlavních priorit protinádorového výzkumu. (cs)
  • Epithelial ovarian cancer is the second most common gynecological malignancy and is among gynecological tumors, the highest mortality. Basic treatment includes surgery and platinum-based chemotherapy. For most women with advanced disease, including those that have achieved a complete response, there is a relapse of the disease. Currently, developed a variety of new agents for the treatment of ovarian cancer. Many of them are targeted at angiogenesis - the development of new blood vessels and lymphatics. Angiogenesis is essential for the development and growth of solid tumors. In recent years, discovered many new specific inhibitors of angiogenesis. It is a kind of therapy that uses monoclonal antibodies or other particle searches and infects the tumor cells. Especially promising seems to vascular endothelial growth factor. Great progress in targeted therapy of ovarian cancer has been achieved by the use of bevacizumab. At present, targeted biological therapy a high priority for anticancer research. (en)
Title
  • Cílená – biologická léčba karcinomu ovaria
  • Cílená – biologická léčba karcinomu ovaria (cs)
  • Targeted - biological treatment of ovarian cancer (en)
skos:prefLabel
  • Cílená – biologická léčba karcinomu ovaria
  • Cílená – biologická léčba karcinomu ovaria (cs)
  • Targeted - biological treatment of ovarian cancer (en)
skos:notation
  • RIV/00209805:_____/11:#0000151!RIV12-MSM-00209805
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(ED2.1.00/03.0101), Z(MZ0MOU2005)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 3-4
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 190405
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00209805:_____/11:#0000151
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • ovarian carcinoma; targeted therapy; bevacizumab; tyrosinkinase inhibitors (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [B6354EA1BAB2]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Praktická gynekologie
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 15
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Chovanec, Josef
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1801-8750
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 77 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software