About: Ochrana dřevěných historických objektů v Norsku a Švédsku proti požáru     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The contribution describes the fire prevention technique of wooden historical buildings in Norway and Sweden. This is an important subject for wooden historical buildings in Czech Republic (CZ), especially for open-air museums, timbered rustic buildings, wooden churches etc. Fire prevention level is still not suitable, fire detectors are only installed at most. Sprinkles or water mist systems are still not in use. St. Katherine, Alexander church at Ostrava-Hrabová in 2002 and all-wood timbered house at Volary in 12/2005 have been almost burnt down because of the missing fire detectors and fire-extinguishing equipment. The purpose of this contribution is to draw attention to the existing technologies used for fire-protection of wooden historical buildings. In accordance with Scandinavians countries experiences, fire protection system in CZ should be improved. The contribution was lectured in the Conference of Conservators and Restorers and published in the conference proceedings (ISBN 80-86413-41-1). (en)
  • Příspěvek popisuje techniku požární ochrany dřevěných historických staveb v Norsku a Švédsku. Toto téma je významné i pro naše historické dřevěné stavby, především pro skanzeny, roubená selská stavení, dřevěné kostely atp. Protipožární péče o tyto objekty je dosud v ČR na nízké úrovni, maximálně je instalována detekce požáru. Použití sprinklerů, nebo systémů vodní mlhy je hudbou budoucnosti. Z důvodu absence detekce požáru a automatického hasícího systému mohl např. v r. 2002 shořet kostel sv. Kateřiny Alexandrijské v Ostravě-Habrové a v 12/2005 celodřevěný roubený dům ve Volarech. Smyslem příspěvku je upozornit zodpovědné pracovníky MK ČR, památkové péče a muzeí na možnosti technologie požární ochrany dřevěných historických staveb a přimět je k zamyšlení, zda by nebylo vhodné dle příkladu skandinávských zemí zlepšit i požární ochranu zmíněných staveb v ČR. Příspěvek byl publikován formou přednášky a článku ve sborníku (ISBN 80-86413-41-1) na Konferenci konzervátorů-restaurátorů.
  • Příspěvek popisuje techniku požární ochrany dřevěných historických staveb v Norsku a Švédsku. Toto téma je významné i pro naše historické dřevěné stavby, především pro skanzeny, roubená selská stavení, dřevěné kostely atp. Protipožární péče o tyto objekty je dosud v ČR na nízké úrovni, maximálně je instalována detekce požáru. Použití sprinklerů, nebo systémů vodní mlhy je hudbou budoucnosti. Z důvodu absence detekce požáru a automatického hasícího systému mohl např. v r. 2002 shořet kostel sv. Kateřiny Alexandrijské v Ostravě-Habrové a v 12/2005 celodřevěný roubený dům ve Volarech. Smyslem příspěvku je upozornit zodpovědné pracovníky MK ČR, památkové péče a muzeí na možnosti technologie požární ochrany dřevěných historických staveb a přimět je k zamyšlení, zda by nebylo vhodné dle příkladu skandinávských zemí zlepšit i požární ochranu zmíněných staveb v ČR. Příspěvek byl publikován formou přednášky a článku ve sborníku (ISBN 80-86413-41-1) na Konferenci konzervátorů-restaurátorů. (cs)
Title
  • Ochrana dřevěných historických objektů v Norsku a Švédsku proti požáru
  • Ochrana dřevěných historických objektů v Norsku a Švédsku proti požáru (cs)
  • Fire Protection of the Historical Timber Constructions in Norway and Sweden (en)
skos:prefLabel
  • Ochrana dřevěných historických objektů v Norsku a Švédsku proti požáru
  • Ochrana dřevěných historických objektů v Norsku a Švédsku proti požáru (cs)
  • Fire Protection of the Historical Timber Constructions in Norway and Sweden (en)
skos:notation
  • RIV/00101435:_____/07:#0000005!RIV10-MK0-00101435
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(DE06P04OMG013)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 438727
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00101435:_____/07:#0000005
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • historical timber building; fire protection (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [1A6F3139C998]
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Zelinger, Jiří
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software