About: The Boys Go Antique. Dandyové beatového věku     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • V poněkud volnější atmosféře 60. let se hvězdy českého big beatu snažily vytvořit si image, kterou kopírovaly aktuální módní trendy svých londýnských protějšků. Exploze mladé módy a raketový nárůst butiků v Carnaby Street, King’s Road a Portobello Road, z nichž většina byla zaměřena na oblečení pro mladé muže, vnesla do jejich šatníku přímo revoluční změny. Tato „Peacock revolution“ přinesla radikálně jiný přístup k módě a oděvu, inspirovaný historickými styly a prvky ženského oděvu v kombinaci s viktoriánskými uniformami, luxusní, na míru šité obleky nošené spolu s levnými kousky ze second handů. Zákazníky a popularizátory tohoto stylu byli v první řadě členové slavných rockových kapel a umělci. Zpěváci a frontmani českého big beatu nechtěli za svými vzory zaostávat. Ukázkovým příkladem je jedna z nejlepších československých kapel druhé poloviny 60. let The Matadors, jejíž členové byli díky častému koncertování na Západě velmi dobře informováni o aktuálních trendech, vědomě pracovali na svém image a promýšleli svůj výstřední módní styl jako součást úspěchu.
  • V poněkud volnější atmosféře 60. let se hvězdy českého big beatu snažily vytvořit si image, kterou kopírovaly aktuální módní trendy svých londýnských protějšků. Exploze mladé módy a raketový nárůst butiků v Carnaby Street, King’s Road a Portobello Road, z nichž většina byla zaměřena na oblečení pro mladé muže, vnesla do jejich šatníku přímo revoluční změny. Tato „Peacock revolution“ přinesla radikálně jiný přístup k módě a oděvu, inspirovaný historickými styly a prvky ženského oděvu v kombinaci s viktoriánskými uniformami, luxusní, na míru šité obleky nošené spolu s levnými kousky ze second handů. Zákazníky a popularizátory tohoto stylu byli v první řadě členové slavných rockových kapel a umělci. Zpěváci a frontmani českého big beatu nechtěli za svými vzory zaostávat. Ukázkovým příkladem je jedna z nejlepších československých kapel druhé poloviny 60. let The Matadors, jejíž členové byli díky častému koncertování na Západě velmi dobře informováni o aktuálních trendech, vědomě pracovali na svém image a promýšleli svůj výstřední módní styl jako součást úspěchu. (cs)
  • In the relatively relaxed atmosphere of the 1960s the stars of the Czech big beat sought to create an image by which they copied the current fashion trends of their London counterparts. The explosion of young fashion and the rocketing number of boutiques in Carnaby Street, King’s Road and Portobello Road, the majority of which concentrated on clothing for young men, brought revolutionary changes into their wardrobe. This “peacock revolution” introduced a radical change in the attitude to fashion and clothing, inspired by historical styles and elements of female clothes in combination with Victorian uniforms, luxurious, made-to-measure suits worn together with cheap items from second-hand shops. The customers and popularizers of this style were first and foremost members of famous rock bands and artists. The singers and frontmen of the Czech big beat did not want to be left behind. A model example is one of the best Czechoslovak bands of the second half of the 1960s The Matadors, whose members were, thanks to frequently playing in the West, well informed of the latest trends, consciously worked on the band´s image and conceived their eccentric fashion style as part of their success. (en)
Title
  • The Boys Go Antique. Dandyové beatového věku
  • The Boys Go Antique. Dandyové beatového věku (cs)
  • The Boys Go Antique. Dandys of the Bigbeat Age (en)
skos:prefLabel
  • The Boys Go Antique. Dandyové beatového věku
  • The Boys Go Antique. Dandyové beatového věku (cs)
  • The Boys Go Antique. Dandys of the Bigbeat Age (en)
skos:notation
  • RIV/00094871:_____/14:#0001198!RIV15-MK0-00094871
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • I
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 70
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 5734
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00094871:_____/14:#0001198
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • beat music; London boutiques in the 1960s; fashion; Czechoslovak big beat; hippies (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [F3AF65D6E478]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Bulletin Moravské galerie v Brně
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Březinová, Andrea
issn
  • 0231-5793
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 67 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software