About: For Your Eyes Only / Jiří Valoch´s collection     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Přes čtyřicet děl od více jak dvou desítek umělců vystavených ve Fait Gallery představuje pouze fragment kolosální sbírky Jířího Valocha. V roce 2002 předal Jiří Valoch do pražské Národní galerie soubor přesahující tři tisíce uměleckých děl. Z tohoto zdroje však současná prezentace nemusela čerpat. Výstava se také primárně soustředí na obrazy, sochy a objekty a ponechala až na výjimky stranou práce na papíře, které jinak představují důležitou součást sbírky. Je třeba zdůraznit, že ke všem autorům zastoupeným ve sbírce lze dosledovat také teoretickou reflexi Jiřího Valocha. Jejich tvorbu podrobně rozebíral v úvodních textech k výstavám, které sám kurátorsky připravil, nebo v recenzích a samostatných statích na stránkách odborných periodik. Řadu jejich výstav připravil pro brněnský Dům umění, kde působil od roku 1972 až do roku 2001. S většinou umělců také udržoval pravidelný osobní kontakt a mnohé z nich zásadním způsobem ovlivnil. V tomto směru nemá Valochova sbírka v českém kontextu paralelu.
  • Přes čtyřicet děl od více jak dvou desítek umělců vystavených ve Fait Gallery představuje pouze fragment kolosální sbírky Jířího Valocha. V roce 2002 předal Jiří Valoch do pražské Národní galerie soubor přesahující tři tisíce uměleckých děl. Z tohoto zdroje však současná prezentace nemusela čerpat. Výstava se také primárně soustředí na obrazy, sochy a objekty a ponechala až na výjimky stranou práce na papíře, které jinak představují důležitou součást sbírky. Je třeba zdůraznit, že ke všem autorům zastoupeným ve sbírce lze dosledovat také teoretickou reflexi Jiřího Valocha. Jejich tvorbu podrobně rozebíral v úvodních textech k výstavám, které sám kurátorsky připravil, nebo v recenzích a samostatných statích na stránkách odborných periodik. Řadu jejich výstav připravil pro brněnský Dům umění, kde působil od roku 1972 až do roku 2001. S většinou umělců také udržoval pravidelný osobní kontakt a mnohé z nich zásadním způsobem ovlivnil. V tomto směru nemá Valochova sbírka v českém kontextu paralelu. (cs)
  • Over forty works shown from more than twenty artists exhibited in Fait Gallery represents only a fragment of a Jiří Valochs colossal collection. In 2002 Jiří Valoch handed over to the Prague National Gallery a selection of more than three thousands art works. However the current exhibition didnt have to use this source. The exhibition also primarily focuses on paintings, sculptures and objects, leaving aside, except of a few exceptions, the works on paper, which otherwise represent a significant part of the collection. We need to emphasise, that all the authors represented in the collection can also be traced in the theoretical reflections by Jiří Valoch. He analysed their works in detail in the opening texts for exhibitions, which he prepared as a curator as well or in reviews and essays in professional journals. Many of the exhibitions he prepared for the Brno House of Arts, where he worked between 1972 and 2001. He also maintained regular personal contact with most of the artists and he significantly influenced many of them. From this perspective there is no parallel to Valochs collection within the Czech context. (en)
Title
  • For Your Eyes Only / Jiří Valoch´s collection (en)
  • For Your Eyes Only / Sbírka Jiřího Valocha
  • For Your Eyes Only / Sbírka Jiřího Valocha (cs)
skos:prefLabel
  • For Your Eyes Only / Jiří Valoch´s collection (en)
  • For Your Eyes Only / Sbírka Jiřího Valocha
  • For Your Eyes Only / Sbírka Jiřího Valocha (cs)
skos:notation
  • RIV/00094871:_____/14:#0001180!RIV15-MK0-00094871
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • N
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 17175
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00094871:_____/14:#0001180
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Jiří Valoch; czech modern and contemporary art; conceptual art (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [89571CB72B6C]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Fait Gallery, Brno
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...ocetUcastnikuAkce
http://linked.open...nichUcastnikuAkce
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/statKonaniAkce
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Chrobák, Ondřej
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/ukonceniAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software