About: Rudolf Koppitz     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • Rudolf Koppitz (1884-1936) is one of the most important Austrian artists of Czech origin. He belongs amongst the outstanding figures of traditionalist %22art photography%22, who, in spite of the avant-garde exploits of that time, often referred back to Art Nouveau and Symbolism. The most striking are his staged, often multi-figural nudes full of symbolic references, although his landscapes and photographs from the peasant life in the countryside are equally worthy of attention. His first monographic exhibition in the Czech Republic accompanied by a catalogue with a comprehensive overview of the life-long work of the artist, who can justifiably stand side by side with the leading proponents in the history of Czech photography, was prepared by the Austrian photography historian Monika Faber. Rudolf Koppitz is an exhibition prepared by the Moravian Gallery in Brno in collaboration with the Photoinstitut Bonartes. (en)
  • Rudolf Koppitz (1884-1936) je jedním z nejvýznamnějších dnes znovu objevovaných rakouských umělců českého původu. Patří mezi význačné představitele rakouské fotografie z řad zastánců tradicionalistické %22umělecké fotografie%22, kteří si oproti dobově aktuálním avantgardním výbojům podrželi četné reminiscence na secesi a symbolismus. Jeho díla jsou charakteristická důrazem na formu, hru světelných linií a ploch a na práci se stínem. S pomocí barevného gumotisku, pigmentového nebo bromolejového tisku vytvářel velkoformátové práce, které se pro jeho současníky staly příkladnými vzory uměleckých nároků fotografie. Jeho první monografickou výstavu v České republice, doprovázenou také katalogem podávajícím ucelený přehled autorova celoživotního díla, připravila rakouská historička fotografie Monika Faber. Výstava vznikla ve spolupráci Moravské galerie v Brně a Photoinstitut Bonartes.
  • Rudolf Koppitz (1884-1936) je jedním z nejvýznamnějších dnes znovu objevovaných rakouských umělců českého původu. Patří mezi význačné představitele rakouské fotografie z řad zastánců tradicionalistické %22umělecké fotografie%22, kteří si oproti dobově aktuálním avantgardním výbojům podrželi četné reminiscence na secesi a symbolismus. Jeho díla jsou charakteristická důrazem na formu, hru světelných linií a ploch a na práci se stínem. S pomocí barevného gumotisku, pigmentového nebo bromolejového tisku vytvářel velkoformátové práce, které se pro jeho současníky staly příkladnými vzory uměleckých nároků fotografie. Jeho první monografickou výstavu v České republice, doprovázenou také katalogem podávajícím ucelený přehled autorova celoživotního díla, připravila rakouská historička fotografie Monika Faber. Výstava vznikla ve spolupráci Moravské galerie v Brně a Photoinstitut Bonartes. (cs)
Title
  • Rudolf Koppitz
  • Rudolf Koppitz (en)
  • Rudolf Koppitz (cs)
skos:prefLabel
  • Rudolf Koppitz
  • Rudolf Koppitz (en)
  • Rudolf Koppitz (cs)
skos:notation
  • RIV/00094871:_____/13:#0001121!RIV14-MK0-00094871
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • V
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 103734
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00094871:_____/13:#0001121
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • photography; art photography; photography of 20th century (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [BA218991B13E]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Brno, Pražákův palác Moravské galerie
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...ocetUcastnikuAkce
http://linked.open...nichUcastnikuAkce
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/statKonaniAkce
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Faber, Monika
  • Medříková, Petra
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/ukonceniAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 44 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software