About: Výpočetní tomografie v kardiologii: současné možnosti a využití     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • CT is widely used in established indications such as pulmonary embolism and aortic dissection. For these tests ECG synchronization is not required and older generation equipment is sufficient. The most frequent indication for cardiac CT angiography is ischemic heart disease, the indications however are not yet strictly defined. According to the recommendations asymptomatic patients with moderate risk and symptomatic patients with low risk, in both cases when ECG and cardiospecific markers are negative and stress test is noniagnostic, are indicated for CT coronarography. Anappropriate is the use of CT as a screening tool in asymptomatic patients with low risk and in acute coronary syndrome. Suitable indication is also evalutaion of aortocoronary bypass. Congenital heart defects imaging, heart imaging for the purpose of arrythmologic operations planning and utilization of CT in the differential diagnosis of expansion and in evaluating pericardial diseases belong among other less common indications (en)
  • CT je využíváno hojně v zavedených indikacích, jako jsou plicní embolie a disekce aorty. Pro tato vyšetření není nutná EKG synchronizace a přístroje starších generací jsou dostačující. Nejčastější indikací k CT srdce je ischemická choroba srdeční, indikace však dosud nejsou striktně stanoveny. Podle doporučení jsou k CT koronarografii indikováni asymptomatičtí pacienti se středním rizikem a symptomatičtí pacienti s nízkým rizikem, v obou případech při negativním EKG, kardiospecifických markerech a nediagnostickém zátěžovém testu. Za zcela nevhodné je považováno využití CT koronarografie jako screeningového nástroje u asymptomatických pacientů s nízkým rizikem a u pacientů s akutním koronárním syndromem. Vhodnou indikací je také zobrazení aortokoronárních bypassů. Mezi ostatní méně časté indikace patří zobrazení vrozených srdečních vad, zobrazení srdce pro plánování arytmologických výkonů a využití CT v diferenciální diagnostice expanzí a při hodnocení onemocněním perikardu.
  • CT je využíváno hojně v zavedených indikacích, jako jsou plicní embolie a disekce aorty. Pro tato vyšetření není nutná EKG synchronizace a přístroje starších generací jsou dostačující. Nejčastější indikací k CT srdce je ischemická choroba srdeční, indikace však dosud nejsou striktně stanoveny. Podle doporučení jsou k CT koronarografii indikováni asymptomatičtí pacienti se středním rizikem a symptomatičtí pacienti s nízkým rizikem, v obou případech při negativním EKG, kardiospecifických markerech a nediagnostickém zátěžovém testu. Za zcela nevhodné je považováno využití CT koronarografie jako screeningového nástroje u asymptomatických pacientů s nízkým rizikem a u pacientů s akutním koronárním syndromem. Vhodnou indikací je také zobrazení aortokoronárních bypassů. Mezi ostatní méně časté indikace patří zobrazení vrozených srdečních vad, zobrazení srdce pro plánování arytmologických výkonů a využití CT v diferenciální diagnostice expanzí a při hodnocení onemocněním perikardu. (cs)
Title
  • Výpočetní tomografie v kardiologii: současné možnosti a využití
  • Výpočetní tomografie v kardiologii: současné možnosti a využití (cs)
  • Computer tomography in cardiology: current potentialities and usage (en)
skos:prefLabel
  • Výpočetní tomografie v kardiologii: současné možnosti a využití
  • Výpočetní tomografie v kardiologii: současné možnosti a využití (cs)
  • Computer tomography in cardiology: current potentialities and usage (en)
skos:notation
  • RIV/00064203:_____/09:5978!RIV10-MZ0-00064203
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • V
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 9
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 350342
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00064203:_____/09:5978
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Computer tomography; cardiology (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [CFD9175C3C58]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Postgraduální medicína
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 11
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Adla, Theodor
issn
  • 1212-4184
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software