About: News in anti-HER2 targeted therapy in breast cancer     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Trastuzumab, monoklonální protilátka proti HER2, je v kombinaci s chemoterapií založenou na taxanech standardem adjuvantní léčby pacientek s HER2-pozitivním karcinomem prsu a zároveň 1. linie léčby metastatického onemocnění. Poměrně často se však s progresí onemocnění vyvíjí rezistence vůči trastuzumabu, která bývá způsobena nejrůznějšími změnami na molekulární úrovni. Znalost mechanismu rezistence je přitom podmínkou pro správnou volbu možnosti, jak ji překonat. V současné době lze využít dvě léčebné strategie: změnu chemoterapie přidané k trastuzumabu, v jehož podávání lze dále pokračovat (adjuvantní léčba), nebo terapii 2. linie v podobě tyrosinkinázového inhibitoru lapatinibu (léčba metastatického onemocnění). Jako slibné se přitom jeví také využití trastuzumab emtansinu (T-DM1), kombinace trastuzumabu a pertuzumabu nebo trastuzumabu a everolimu. V různých fázích klinického hodnocení jsou také další zcela nové molekuly.
  • Trastuzumab, monoklonální protilátka proti HER2, je v kombinaci s chemoterapií založenou na taxanech standardem adjuvantní léčby pacientek s HER2-pozitivním karcinomem prsu a zároveň 1. linie léčby metastatického onemocnění. Poměrně často se však s progresí onemocnění vyvíjí rezistence vůči trastuzumabu, která bývá způsobena nejrůznějšími změnami na molekulární úrovni. Znalost mechanismu rezistence je přitom podmínkou pro správnou volbu možnosti, jak ji překonat. V současné době lze využít dvě léčebné strategie: změnu chemoterapie přidané k trastuzumabu, v jehož podávání lze dále pokračovat (adjuvantní léčba), nebo terapii 2. linie v podobě tyrosinkinázového inhibitoru lapatinibu (léčba metastatického onemocnění). Jako slibné se přitom jeví také využití trastuzumab emtansinu (T-DM1), kombinace trastuzumabu a pertuzumabu nebo trastuzumabu a everolimu. V různých fázích klinického hodnocení jsou také další zcela nové molekuly. (cs)
  • Trastuzumab, a monoclonal antibody against HER2, in combination with taxane-based chemotherapy is the standard for adjuvant therapy of patients with HER2- -positive breast cancer as well as the standard for first-line treatment of metastatic disease. Progression of the disease, however, is relatively frequently associated with the development of resistance to trastuzumab that is caused by different changes at molecular level. Information regarding the mechanism of resistance is, at the same time, a precondition for correct choice of the option to overcome the resistance. It is currently possible to use two treatment strategies: change of the chemotherapy added to trastuzumab the administration of which can then be continued (adjuvant therapy), or second-line therapy with the tyrosine kinase inhibitor lapatinib (treatment of metastatic disease). A promising option appears to be the use of trastuzumab emtansine (T-DM1), the combination trastuzumab plus pertuzumab, or trastuzumab plus everolimus. Other, entirely new molecules are in the phase of clinical evaluation. (en)
Title
  • News in anti-HER2 targeted therapy in breast cancer (en)
  • Novinky v anti-HER2 cílené léčbě u karcinomu prsu
  • Novinky v anti-HER2 cílené léčbě u karcinomu prsu (cs)
skos:prefLabel
  • News in anti-HER2 targeted therapy in breast cancer (en)
  • Novinky v anti-HER2 cílené léčbě u karcinomu prsu
  • Novinky v anti-HER2 cílené léčbě u karcinomu prsu (cs)
skos:notation
  • RIV/00064165:_____/13:10209628!RIV14-MZ0-00064165
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • I
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 2
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 92393
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00064165:_____/13:10209628
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • pertuzumab; trastuzumab emtansin; lapatinib; trastuzumab; breast cancer; HER2 (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [50BD3BFD66BD]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Farmakoterapie
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 9
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Tesařová, Petra
issn
  • 1801-1209
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 67 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software