About: Eutanazie - kontroverzní téma     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The publication Euthanasia - for and against represents a completely unique work. In some sense, it is the embodiment of a disquieting multilayered question of whether one can from his own decision to end his life, and whether a doctor or health professional may assist him at this. The issues are raised mainly in form of meditations, discussions, as well as specific studies and summaries of leading experts in the field of medicine, ethics and philosophy, law, psychology and theology. In this sense it represents a very remarkable work that gives even to the unbiased observer a possibility of insight in to the depth of the problem. All contributions are discussing the issue very thoroughly from all possible aspects, and unambiguously and seriously consider all the pros and cons, in spite of that j u st about all contributions and authors meet at one topic and that is respect for human life. The publication is suitable for physicians, health professionals, psychologists, clergymen, in general for all those who are thinking about the value of a human life. (en)
  • Publikace Eutanazie - pro a proti představuje výjimečné dílo. V jistém smyslu je ztělesněním znepokojující a mnohovrstevnaté otázky, zda člověk může ze svého rozhodnutí ukončit život a zda mu k tomu smí napomoci lékař nebo zdravotník. Problematika je prezentována především formou úvah, diskuzí, ale i konkrétních studií a souhrnů předních odborníků z oblasti medicíny, etiky a filozofie, práva, psychologie a teologie. V tomto smyslu představuje dílo, které i nezaujatému pozorovateli dává možnost nahlédnout do hloubky tohoto problému. Všechny příspěvky diskutují problematiku velmi zevrubně ze všech možných hledisek a jednoznačně a seriózně zvažují všechna pro a proti, přesto se v podstatě všechny příspěvky a autoři setkávají u jednoho tématu a tím je úcta k lidskému životu. Publikace je vhodná pro lékaře, zdravotníky, psychology, duchovní, ale obecně všechny, kteří uvažují o hodnotě lidského života.
  • Publikace Eutanazie - pro a proti představuje výjimečné dílo. V jistém smyslu je ztělesněním znepokojující a mnohovrstevnaté otázky, zda člověk může ze svého rozhodnutí ukončit život a zda mu k tomu smí napomoci lékař nebo zdravotník. Problematika je prezentována především formou úvah, diskuzí, ale i konkrétních studií a souhrnů předních odborníků z oblasti medicíny, etiky a filozofie, práva, psychologie a teologie. V tomto smyslu představuje dílo, které i nezaujatému pozorovateli dává možnost nahlédnout do hloubky tohoto problému. Všechny příspěvky diskutují problematiku velmi zevrubně ze všech možných hledisek a jednoznačně a seriózně zvažují všechna pro a proti, přesto se v podstatě všechny příspěvky a autoři setkávají u jednoho tématu a tím je úcta k lidskému životu. Publikace je vhodná pro lékaře, zdravotníky, psychology, duchovní, ale obecně všechny, kteří uvažují o hodnotě lidského života. (cs)
Title
  • Eutanazie - kontroverzní téma
  • Eutanazie - kontroverzní téma (cs)
  • Euthanasia - a controversial topic (en)
skos:prefLabel
  • Eutanazie - kontroverzní téma
  • Eutanazie - kontroverzní téma (cs)
  • Euthanasia - a controversial topic (en)
skos:notation
  • RIV/00064165:_____/12:13078!RIV13-MZ0-00064165
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • V
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 135000
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00064165:_____/12:13078
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Euthanasia; physician assisted death; medical ethics (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [8DDAFBEAAD50]
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Eutanazie - pro a proti
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...v/pocetStranKnihy
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Bartůněk, Petr
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Grada Publishing
https://schema.org/isbn
  • 978-80-247-4659-3
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 67 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software