About: Analysis of the correlation between resistance of swine bacterial isolates to selected beta-lactams     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Susceptibility in vitro and trends in resistance to antimicrobials were determined by a dilution micromethod in a group of Actinobacillus pleuropneumoniae, Pasteurella multocida, and Escherichia coli isolates from clinical cases of diseases in the Czech Republic from 2007 to 2011. A high susceptibility of pig respiratory pathogens to antimicrobials was found. In contrast to respiratory pathogens, low susceptibility of E. coli of pig isolates to ampicillin and amoxicillin/clavulanic acid was noted. Regarding resistance trends, the rare, very low and low levels of resistance of respiratory isolaes was found, except to medium level of resistance in P. multocida isolates to ampicilin in 2007 and 2010 and amoxicilin/clavulanic acid in 2007. On the other hand, an increase in levels of resistance from high and very high to extremely high for ampicillin in 2011was detected among E. coli isolates. For the period of 2007 - 2011, there was a significant and almost continuous increase in sales (compared with population correction unit) of beta lactams for pigs. Consumption peaked in 2010. In the case of amoxicillin in combination with clavulanic acid, data showed a significant decrease in sales from 2007 to 2008, followed by a period of fluctuation. (en)
  • Rezistence a trendy v rezistenci k antimikrobiálním látkám u izolátů Actinobacillus pleuropneumoniae, Pasteurella multocida a Escherichia coli z klinických případů onemocnění prasat v ČR v letech 2007 - 2011 byla stanovena diluční. Nízká rezistence k antimikrobiálním látkám byla zjištěna u respiračních patogenů, naopak u izolátů E. coli byl výskyt rezistentních izolátů vysoký. Pokud jde o trendy rezistence, úroveň rezistence respiračních izolátů byla ve sledovaném období vzácná, velmi nízká až nízká, s výjimkou roku 2007, kdy byla rezistence izolátů P. multocida k oběma antimikrobiálním látkám na střední úrovni a u ampicilinu byla střední úroveň rezistence zjištěna také v roce 2010. Oproti tomu byl u izolátů E. coli stupeň rezistence k oběma antimikrobiálním látkám vysoký nebo velmi vysoký, v roce 2011 byla dokonce úroveň rezistence izolátů E. coli k ampicilinu hodnocena jako extrémně vysoká. V období 2007 - 2011 došlo k výraznému a téměř kontinuálnímu nárůstu prodeje (ve srovnání s jednotkou korekce na populaci) beta- laktamových antibiotik pro prasata. Spotřeba dosáhla vrcholu v roce 2010. V případě amoxicilinu v kombinaci s kyselinou klavulanovou byl prokázán významný pokles prodeje 2007-2008, následovaný obdobím kolísání prodeje.
  • Rezistence a trendy v rezistenci k antimikrobiálním látkám u izolátů Actinobacillus pleuropneumoniae, Pasteurella multocida a Escherichia coli z klinických případů onemocnění prasat v ČR v letech 2007 - 2011 byla stanovena diluční. Nízká rezistence k antimikrobiálním látkám byla zjištěna u respiračních patogenů, naopak u izolátů E. coli byl výskyt rezistentních izolátů vysoký. Pokud jde o trendy rezistence, úroveň rezistence respiračních izolátů byla ve sledovaném období vzácná, velmi nízká až nízká, s výjimkou roku 2007, kdy byla rezistence izolátů P. multocida k oběma antimikrobiálním látkám na střední úrovni a u ampicilinu byla střední úroveň rezistence zjištěna také v roce 2010. Oproti tomu byl u izolátů E. coli stupeň rezistence k oběma antimikrobiálním látkám vysoký nebo velmi vysoký, v roce 2011 byla dokonce úroveň rezistence izolátů E. coli k ampicilinu hodnocena jako extrémně vysoká. V období 2007 - 2011 došlo k výraznému a téměř kontinuálnímu nárůstu prodeje (ve srovnání s jednotkou korekce na populaci) beta- laktamových antibiotik pro prasata. Spotřeba dosáhla vrcholu v roce 2010. V případě amoxicilinu v kombinaci s kyselinou klavulanovou byl prokázán významný pokles prodeje 2007-2008, následovaný obdobím kolísání prodeje. (cs)
Title
  • Analysis of the correlation between resistance of swine bacterial isolates to selected beta-lactams (en)
  • Analýza korelace mezi rezistencí bakteriálních izolátů z prasat k vybraným beta-laktamům
  • Analýza korelace mezi rezistencí bakteriálních izolátů z prasat k vybraným beta-laktamům (cs)
skos:prefLabel
  • Analysis of the correlation between resistance of swine bacterial isolates to selected beta-lactams (en)
  • Analýza korelace mezi rezistencí bakteriálních izolátů z prasat k vybraným beta-laktamům
  • Analýza korelace mezi rezistencí bakteriálních izolátů z prasat k vybraným beta-laktamům (cs)
skos:notation
  • RIV/00027162:_____/14:#0001129!RIV15-MZE-00027162
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(LO1218), P(QJ1210119)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 4
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 3004
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027162:_____/14:#0001129
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Pigs; cattle; sales of antimicrobials; resistance; trends (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [EC900B0169C6]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Veterinářství
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 64
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Kučerová, Zdeňka
  • Nechvátalová, Kateřina
  • Nedbalcová, Kateřina
  • Bureš, J.
  • Hera, A.
  • Koutecká, L.
  • Pokludová, L.
issn
  • 0506-8231
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 37 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software