About: Výskyt a vlastnosti baktérií Staphylococcus aureus ve vepřovém mase     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Studie sleduje míru kontaminace syrového vepřového masa bakteriemi Staphylococcus aureus v tržní síti a jejich schopnosti podílet se na vzniku alimentárních intoxikací. Kmeny byly charakterizovány genotypovými metodami. Ze 197 vyšetřených vzorků byly ve 43 (21,8 %) detekovány bakterie S. aureus. Schopnost produkovat enterotoxiny byla potvrzena u 21 (48,8 %) izolátů. Přítomnost genu mecA zodpovědného za rezistenci k meticilinu (MRSA) byla potvrzena u dvou kmenů.
  • Studie sleduje míru kontaminace syrového vepřového masa bakteriemi Staphylococcus aureus v tržní síti a jejich schopnosti podílet se na vzniku alimentárních intoxikací. Kmeny byly charakterizovány genotypovými metodami. Ze 197 vyšetřených vzorků byly ve 43 (21,8 %) detekovány bakterie S. aureus. Schopnost produkovat enterotoxiny byla potvrzena u 21 (48,8 %) izolátů. Přítomnost genu mecA zodpovědného za rezistenci k meticilinu (MRSA) byla potvrzena u dvou kmenů. (cs)
  • The study follows the level of contamination of raw pork meat by Staphylococcus aureus at the market level and the ability of the strains to form enterotoxins responsible for food-borne intoxication. The strains were characterized by genotypic methods. Of the 197 samples tested 43 (21.8%) were positive for the presence of S. aureus. The ability to produce enterotoxins was confirmed in 21 (48.8%) of the isolates. The presence of the mecA gene responsible for resistance to methicillin (MRSA) was confirmed in two strains. (en)
Title
  • Výskyt a vlastnosti baktérií Staphylococcus aureus ve vepřovém mase
  • Výskyt a vlastnosti baktérií Staphylococcus aureus ve vepřovém mase (cs)
  • Occurrence and characteristic of Staphylococcus aureus in pork meat (en)
skos:prefLabel
  • Výskyt a vlastnosti baktérií Staphylococcus aureus ve vepřovém mase
  • Výskyt a vlastnosti baktérií Staphylococcus aureus ve vepřovém mase (cs)
  • Occurrence and characteristic of Staphylococcus aureus in pork meat (en)
skos:notation
  • RIV/00027162:_____/14:#0001126!RIV15-MZE-00027162
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(ED0006/01/01), P(QJ1210284)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 3
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 54663
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027162:_____/14:#0001126
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • MRSA; retail; enterotoxins; resistance (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [BDF33BD33502]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Epidemiologie, mikrobiologie, imunologie
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 63
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Karpíšková, Renáta
  • Koukalová, Kateřina
  • Koláčková, Ivana
issn
  • 1210-7913
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software