About: Obsah mastných kyselin v mase prasat krmených lupinou bílou     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The purpose of the present study was to assess the effect of diets for market pigs with 20% inclusion of lupine seeds, cv. Amiga, on the fatty acids (FA) profile of meat lipids. Five groups of pigs (n=10, 5 males and 5 females) were fed the following diets: control groups (K1) - diet containing fish meal, (K2) - diet containing extracted soy meal; experimental groups (P1) - diet containing lupine, (P2) - diet containing lupine and amino acids, (P3) - diet containing lupine, amino acids and fat. FA in m. longissimus lumborum et thoracis (MLLT) were determined by gas chromatography after chloroform-methanol total lipid extraction. Favourable content of polyunsaturated fatty acids (PUFA), namely linolenic acid in lupine seeds had a beneficial effect on n-6/n-3 ratio in meat lipids of P3 group in comparison with K1 and P1 groups. (en)
  • Cílem práce bylo zhodnotit vliv krmných diet výkrmových prasat s 20% inkluzí semene lupiny cv. Amiga na užitkovost, zdraví, jatečné ukazatele, mastné kyseliny, lipidický profil masa, nutriční a senzorickou kvalitu masa. Záměrem bylo rovněž zvýšení nutriční hodnoty cereálně-lupinové diety (P1) suplementací lysinu, methioninu, and threoninu (P2) nebo slunečnicového oleje (P3) a srovnání s kontrolními dietami obsahujícími živočišnou bílkovinu (K1) nebo sóju (K2). mastné kyseliny v m. longissimus lomborum et thoracis (MLLT) byly stanoveny plynovou chromatografií po chloroform-metanolové extrakci lipidů. Příznivý obsah polynenasycených mastných kyselin zejména linolenové v semenu lupiny měl prospěšný vliv n-6/n-3 poměr v lipidech svaloviny u skupiny P3 ve srovnání se skupinami K1 a P1.
  • Cílem práce bylo zhodnotit vliv krmných diet výkrmových prasat s 20% inkluzí semene lupiny cv. Amiga na užitkovost, zdraví, jatečné ukazatele, mastné kyseliny, lipidický profil masa, nutriční a senzorickou kvalitu masa. Záměrem bylo rovněž zvýšení nutriční hodnoty cereálně-lupinové diety (P1) suplementací lysinu, methioninu, and threoninu (P2) nebo slunečnicového oleje (P3) a srovnání s kontrolními dietami obsahujícími živočišnou bílkovinu (K1) nebo sóju (K2). mastné kyseliny v m. longissimus lomborum et thoracis (MLLT) byly stanoveny plynovou chromatografií po chloroform-metanolové extrakci lipidů. Příznivý obsah polynenasycených mastných kyselin zejména linolenové v semenu lupiny měl prospěšný vliv n-6/n-3 poměr v lipidech svaloviny u skupiny P3 ve srovnání se skupinami K1 a P1. (cs)
Title
  • Obsah mastných kyselin v mase prasat krmených lupinou bílou
  • The content of fatty acids in meat after feeding pigs a diet containing white lupine (en)
  • Obsah mastných kyselin v mase prasat krmených lupinou bílou (cs)
skos:prefLabel
  • Obsah mastných kyselin v mase prasat krmených lupinou bílou
  • The content of fatty acids in meat after feeding pigs a diet containing white lupine (en)
  • Obsah mastných kyselin v mase prasat krmených lupinou bílou (cs)
skos:notation
  • RIV/00027162:_____/07:#0000234!RIV08-MZE-00027162
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 213;216
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QG60142), Z(MZE0002716201)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 438600
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027162:_____/07:#0000234
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • lupine; lipids; PUFA; pork (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [97B2D53E7E18]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Brno
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • VII. Kábrtovy dietetické dny
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Trčková, Martina
  • Zralý, Zdeněk
  • Písaříková, Bohumila
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Knihovnicka.cz, Tribun
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7305-002-3
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software