About: Možnosti využití laskavce (Amaranthus L.) ve výkrmu kuřecích brojlerů     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Cílem práce bylo ověřit možnost náhrady živočišné bílkoviny v dietě brojlerových kuřat amarantem ve formě zrna nebo sušené nadzemní biomasy a posoudit vliv na užitkovost, ukazatele metabolismu, jatečnou hodnotu a kvalitu masa. Pokusné skupiny brojlerů byly krmeny krmnými směsmi s obsahem surového (AM) a tepelně ošetřeného (AP) amarantového zrna nebo sušené nadzemní biomasy (AÚ), kontrolní skupiny (K) dietou s obsahem živočišné bílkoviny. Konverze krmiva byla v rozmezí 1,80 kg u kontrolní skupiny kohoutků po 1,91 kg u experimentální skupiny kohoutků AÚ. Ve složení prsní a stehenní svaloviny nebyly zjištěny signifikantní rozdíly mezi kontrolní a pokusnými skupinami slepiček a kohoutků. Hodnoty vybraných biochemických ukazatelů se pohybovaly v rozsahu fyziologického rozmezí.
  • Cílem práce bylo ověřit možnost náhrady živočišné bílkoviny v dietě brojlerových kuřat amarantem ve formě zrna nebo sušené nadzemní biomasy a posoudit vliv na užitkovost, ukazatele metabolismu, jatečnou hodnotu a kvalitu masa. Pokusné skupiny brojlerů byly krmeny krmnými směsmi s obsahem surového (AM) a tepelně ošetřeného (AP) amarantového zrna nebo sušené nadzemní biomasy (AÚ), kontrolní skupiny (K) dietou s obsahem živočišné bílkoviny. Konverze krmiva byla v rozmezí 1,80 kg u kontrolní skupiny kohoutků po 1,91 kg u experimentální skupiny kohoutků AÚ. Ve složení prsní a stehenní svaloviny nebyly zjištěny signifikantní rozdíly mezi kontrolní a pokusnými skupinami slepiček a kohoutků. Hodnoty vybraných biochemických ukazatelů se pohybovaly v rozsahu fyziologického rozmezí. (cs)
  • The objective of our study was to test amaranth grain or dried biomass in the diet for broiler chickens as a resource of protein replacing animal protein. Further, the effect of amaranth on broiler performance, carcass characteristics and meat quality were assessed in a feeding trial. The experimental groups of broilers were fed feed mixtures with crude amaranth grain (AC), heat processed amaranth grain (AP) or dried above-ground biomass (AB). Control groups (C) received the diet containing animal proteins. Feed conversion ranged from 1.80 kg in control group of male broiler chickens to 1.91 kg in experimental group of male broilers (AB). Percentage yield in female broiler chickens ranged from 70.8 (AB) to 72.4 (AC) or 72.4 (C), and in male broilers from 72.8 (AP) to 75.1 (AB). Our results showed that amaranth can fully replace meat-and-bone meals in the diets for broiler chickens. (en)
Title
  • Možnosti využití laskavce (Amaranthus L.) ve výkrmu kuřecích brojlerů
  • The use of amaranth (genus Amaranthus L.) in the diets for broiler chickens (en)
  • Možnosti využití laskavce (Amaranthus L.) ve výkrmu kuřecích brojlerů (cs)
skos:prefLabel
  • Možnosti využití laskavce (Amaranthus L.) ve výkrmu kuřecích brojlerů
  • The use of amaranth (genus Amaranthus L.) in the diets for broiler chickens (en)
  • Možnosti využití laskavce (Amaranthus L.) ve výkrmu kuřecích brojlerů (cs)
skos:notation
  • RIV/00027162:_____/07:#0000217!RIV08-MZE-00027162
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 102;105
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QF3112), Z(MZE0002716201)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 435444
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027162:_____/07:#0000217
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • animal protein; amino acids; fatty acids; performance; carcass characteristics; meat quality (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [73700854733B]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • České Budějovice
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • České Budějovice
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Aktuální problémy šlechtění, chovu, zdraví a produkce drůbeže
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Herzig, Ivan
  • Trčková, Martina
  • Zralý, Zdeněk
  • Písaříková, Bohumila
  • Kráčmar, S.
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Scientific Pedagogical Publishing
https://schema.org/isbn
  • 80-85645-57-2
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 84 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software