About: Rezistence k antimikrobiálním látkám u izolátů Escherichia coli, Staphylococcus spp. a Enterococcus spp. z potravin živočišného původu     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Results of this study characterize of antimicrobial resistance of 283 Escherichia coli, Staphylococcus spp. and Enterococcus spp. isolates from foodstuffs of animal origin. Unlike other data in living food animals, no isolates with dangerous resistance extent has been detected. Documented data on resistance suggest that the occurrence of resistant strains in foodstuffs will be lower than in food animals. (en)
  • Výsledky studie charakterizují rezistenci k antimikrobiálním látkám u 283 kmenů Escherichia coli, Staphylococcus spp. a Enterococcus spp. izolovaných z potravin živočišného původu (mléčné a masné výrobky). Rezistence izolátů Staphylococcus spp. k penicilinu dosáhla 48,8 %. Četná byla rezistence k erytromycinu (19 % u Staphylococcus spp., 30,7 % u Enterococcus spp.). Vyšší četnost izolátů rezistentních k tetracyklinu byla prokázána u E. coli (50 %) a dále u Enterococcus spp. (28 %) a Staphylococcus spp. (22,6 %). U jednoho koaguláza-negativního kmene Staphylococcus spp. s rezistencí k erytromycinu byl prokázán inducibilní typ rezistence i ke klindamycinu (iMLSB fenotyp). Na rozdíl od údajů u živých potravinových zvířat, nebyly v hodnocených potravinách prokázány bakteriální kmeny s nebezpečným rozsahem rezistence. V rámci potravinového řetězce člověka bude zřejmě výskyt rezistentních kmenů nižší než u potravinových zvířat.
  • Výsledky studie charakterizují rezistenci k antimikrobiálním látkám u 283 kmenů Escherichia coli, Staphylococcus spp. a Enterococcus spp. izolovaných z potravin živočišného původu (mléčné a masné výrobky). Rezistence izolátů Staphylococcus spp. k penicilinu dosáhla 48,8 %. Četná byla rezistence k erytromycinu (19 % u Staphylococcus spp., 30,7 % u Enterococcus spp.). Vyšší četnost izolátů rezistentních k tetracyklinu byla prokázána u E. coli (50 %) a dále u Enterococcus spp. (28 %) a Staphylococcus spp. (22,6 %). U jednoho koaguláza-negativního kmene Staphylococcus spp. s rezistencí k erytromycinu byl prokázán inducibilní typ rezistence i ke klindamycinu (iMLSB fenotyp). Na rozdíl od údajů u živých potravinových zvířat, nebyly v hodnocených potravinách prokázány bakteriální kmeny s nebezpečným rozsahem rezistence. V rámci potravinového řetězce člověka bude zřejmě výskyt rezistentních kmenů nižší než u potravinových zvířat. (cs)
Title
  • Rezistence k antimikrobiálním látkám u izolátů Escherichia coli, Staphylococcus spp. a Enterococcus spp. z potravin živočišného původu
  • Antimicrobial resistance of Escherichia coli, Staphylococcus spp. and Enterococcus spp. isolates from the foodstuffs of animal origin (en)
  • Rezistence k antimikrobiálním látkám u izolátů Escherichia coli, Staphylococcus spp. a Enterococcus spp. z potravin živočišného původu (cs)
skos:prefLabel
  • Rezistence k antimikrobiálním látkám u izolátů Escherichia coli, Staphylococcus spp. a Enterococcus spp. z potravin živočišného původu
  • Antimicrobial resistance of Escherichia coli, Staphylococcus spp. and Enterococcus spp. isolates from the foodstuffs of animal origin (en)
  • Rezistence k antimikrobiálním látkám u izolátů Escherichia coli, Staphylococcus spp. a Enterococcus spp. z potravin živočišného původu (cs)
skos:notation
  • RIV/00027162:_____/07:#0000211!RIV08-MZE-00027162
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 260;263
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(1B53018)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 4
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 447770
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027162:_____/07:#0000211
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • milk; meat; food safety; acquired resistance (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [A2A3AFF9145F]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Veterinářství
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 57
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Kolář, M.
  • Schlegelová, Jarmila
  • Koukalová, D.
  • Bardoň, J.
  • Vágnerová, I.
  • Petrželová, J.
issn
  • 0506-8231
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software