About: Elektronová mikroskopie ve veterinární virologické diagnostice v České republice - review     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Na 16 snímcích je dokumentována část výsledků dosažených při dlouholetém využívání elektronové mikroskopie pro průkaz živočišných virů metodami negativního barvení, imunoelektronové mikroskopie a ultratenkých řezů. V kožních změnách jsou u různých zvířat metodou NB dokumentovány papilomaviry, ortopoxviry, parapoxviry a v péřových folikulech cirkoviry. Ve faeces průjmujících zvířat jsme prokázali rotaviry, koronaviry, toroviry, adenoviry a parvoviry a v lyzátech z jaterní tkáně králíků a zajíců kaliciviry. V systémech in vitro byly při identifikaci izolátů dokumentovány metodou NB ortomyxoviry, paramyxoviry, rabdoviry a birnaviry. Příkladem metody IEM a značení zlatem je využití metody při studiu kaliciviru králíků a charakterizaci monoklonálních protilátek. Použití metody UŘ v diagnostice prezentuje průkaz cytomegalovirů, koronavirů a adenovirů prasat a dále průkaz adenovirů u bažantů a krůt.
  • Na 16 snímcích je dokumentována část výsledků dosažených při dlouholetém využívání elektronové mikroskopie pro průkaz živočišných virů metodami negativního barvení, imunoelektronové mikroskopie a ultratenkých řezů. V kožních změnách jsou u různých zvířat metodou NB dokumentovány papilomaviry, ortopoxviry, parapoxviry a v péřových folikulech cirkoviry. Ve faeces průjmujících zvířat jsme prokázali rotaviry, koronaviry, toroviry, adenoviry a parvoviry a v lyzátech z jaterní tkáně králíků a zajíců kaliciviry. V systémech in vitro byly při identifikaci izolátů dokumentovány metodou NB ortomyxoviry, paramyxoviry, rabdoviry a birnaviry. Příkladem metody IEM a značení zlatem je využití metody při studiu kaliciviru králíků a charakterizaci monoklonálních protilátek. Použití metody UŘ v diagnostice prezentuje průkaz cytomegalovirů, koronavirů a adenovirů prasat a dále průkaz adenovirů u bažantů a krůt. (cs)
  • On 16 figures is documented the part of results gained at employment of electron microscopy for a proof of animal viruseses by the methods of negative staining, immunoelectron microscopy and ultrathin sections. In skin changes of various animals are documented by means of NS method papilomaviruses, orthopoxviruses, parapoxviruses and circoviruses in faether follicles. In the faeces of diarhoeic animals were diagnosed rotaviruses, coronaviruses, toroviruses, adenoviruses and parvoviruses and in lysates liver tissue of rabbits and hares caliciviruses. In in vitro systems were at identification of isolates documented by NS method orthomyxoviruses, paramyxoviruses, rhabdoviruses and birnaviruses. IEM method and gold staining were used at the study of rabbit caliciviruses and characterisation of monoclonal antiviral antibodies. Employment of US method in diagnostics presents a proof of cytomegaloviruses, coronaviruses, and adenoviruses in pigs as well as a proof of adenoviruses in pheasants and turkeys. (en)
Title
  • Elektronová mikroskopie ve veterinární virologické diagnostice v České republice - review
  • Elektronová mikroskopie ve veterinární virologické diagnostice v České republice - review (cs)
  • Electron microscopy in veterinary virological diagnostics in the Czech Republic review (en)
skos:prefLabel
  • Elektronová mikroskopie ve veterinární virologické diagnostice v České republice - review
  • Elektronová mikroskopie ve veterinární virologické diagnostice v České republice - review (cs)
  • Electron microscopy in veterinary virological diagnostics in the Czech Republic review (en)
skos:notation
  • RIV/00027162:_____/07:#0000189!RIV08-MZE-00027162
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 568;574
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MZE0002716201)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 9
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 419879
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027162:_____/07:#0000189
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • electron microscopy; viruses; animals; diagnostics; negative staining; immunoelectron microscopy; ultrathin sections (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [62068F63CD01]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Veterinářství
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 57
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Valíček, Lubomír
  • Šmíd, Bedřich
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 0506-8231
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 32 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software