About: Salmonely pod drobnohledem evropské komise     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • V nedávno vydané zprávě Evropského úřadu pro bezpečnost potravin EFSA byly analyzovány výsledky základní studie o prevalenci salmonel v chovech nosnic v zemích Evropské unie. V jednotlivých zemích byly zjištěny velké rozdíly mezi prevalencí salmonel v chovech nosnic EU, od nuly až do 79,5 %. V České republice byla v rámci této studie zjištěna 62,5 % prevalence sérotypů Enteritidis a Typhimurium, která byla nejvyšší v Evropě. Zjištěný vysoký výskyt salmonel v chovech nosnic v trusu a prachu je vysokým zdravotním rizikem pro jejich šíření v produkčním řetězci konzumních vajec. Pro řešení současného nepříznivého stavu v rozšíření salmonel u nosnic je nejvíce důležité zlepšení zoohygieny, účinné čištění, desinfekce, hubení hlodavců a hmyzu a dodržování zásad správné farmářské praxe. Dále je to intenzivní monitorování salmonel v chovech nosnic a zavedení vakcinace proti S. Enteritidis.
  • V nedávno vydané zprávě Evropského úřadu pro bezpečnost potravin EFSA byly analyzovány výsledky základní studie o prevalenci salmonel v chovech nosnic v zemích Evropské unie. V jednotlivých zemích byly zjištěny velké rozdíly mezi prevalencí salmonel v chovech nosnic EU, od nuly až do 79,5 %. V České republice byla v rámci této studie zjištěna 62,5 % prevalence sérotypů Enteritidis a Typhimurium, která byla nejvyšší v Evropě. Zjištěný vysoký výskyt salmonel v chovech nosnic v trusu a prachu je vysokým zdravotním rizikem pro jejich šíření v produkčním řetězci konzumních vajec. Pro řešení současného nepříznivého stavu v rozšíření salmonel u nosnic je nejvíce důležité zlepšení zoohygieny, účinné čištění, desinfekce, hubení hlodavců a hmyzu a dodržování zásad správné farmářské praxe. Dále je to intenzivní monitorování salmonel v chovech nosnic a zavedení vakcinace proti S. Enteritidis. (cs)
  • The recently issued report of the European Food Safety Authority (EFSA) has analysed the results of a baseline study on Salmonella prevalence in laying hen flocks in EU member states. Large variation has been found in prevalence of Salmonella in laying hen flocks in individual EU member states, ranging from zero to 79.5%. Within the study, 62.5% prevalence of S.Enteritidis and S. Typhimurium was found in the Czech Republic, which was the highest prevalence in the European countries. The documented high prevalence of Salmonella in faecal and dust samples from laying hen flocks poses a public health risk for Salmonella spreading in the production chain of table eggs. The current unfavourable Salmonella situation in layer flocks needs improvement in hygiene, efficient cleaning, disinfection, pest and insect control. It is also essential to implement intensive Salmonella monitoring including vaccination programme. (en)
Title
  • Salmonely pod drobnohledem evropské komise
  • Salnomella goes under the microscope of the European Commission (en)
  • Salmonely pod drobnohledem evropské komise (cs)
skos:prefLabel
  • Salmonely pod drobnohledem evropské komise
  • Salnomella goes under the microscope of the European Commission (en)
  • Salmonely pod drobnohledem evropské komise (cs)
skos:notation
  • RIV/00027162:_____/06:#0000125!RIV07-MZE-00027162
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 9
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(OC NA.001), Z(MZE0002716201)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 9
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 498376
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027162:_____/06:#0000125
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Salmonella prevalence, infected laying hen flocks, environmental contamination, egg contamination, effective Salmonella control (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [9C8891699364]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Náš chov
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Šišák, František
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 0027-8068
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 25 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software