About: Biofilmy: nová rizika mikrobiální kontaminace potravin     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Fenotypovou metodou a genotypovou metodou PCR na základě průkazu markeru pro tvorbu biofilmu, ica operonu, byla tato schopnost prokázána u šesti izolátů ze 151 Staphylococcus epidermidis izolovaných ze vzorků syrového mléka a masa a potravin vyrobených z nich (1999 vzorků). Fenotypově byly pozitivní tři další izoláty. Důvod odlišnosti však nebyl v této studii prokázán. Z výsledků je zřejmé, že zejména mléčné potraviny byly kontaminovány kmeny S. epidermidis (čtyři biofilm-pozitivní izoláty), které byly virulentnější než ostatní izoláty téhož druhu, protože měly schopnost tvořit biofilm. Přestože se jednalo o malé počty, znamenalo to, že během výrobního procesu nedošlo k eliminaci mikroorganismu, i když v prostředí výrobního závodu existovaly dobré hygienicko-technologické podmínky.
  • Fenotypovou metodou a genotypovou metodou PCR na základě průkazu markeru pro tvorbu biofilmu, ica operonu, byla tato schopnost prokázána u šesti izolátů ze 151 Staphylococcus epidermidis izolovaných ze vzorků syrového mléka a masa a potravin vyrobených z nich (1999 vzorků). Fenotypově byly pozitivní tři další izoláty. Důvod odlišnosti však nebyl v této studii prokázán. Z výsledků je zřejmé, že zejména mléčné potraviny byly kontaminovány kmeny S. epidermidis (čtyři biofilm-pozitivní izoláty), které byly virulentnější než ostatní izoláty téhož druhu, protože měly schopnost tvořit biofilm. Přestože se jednalo o malé počty, znamenalo to, že během výrobního procesu nedošlo k eliminaci mikroorganismu, i když v prostředí výrobního závodu existovaly dobré hygienicko-technologické podmínky. (en)
  • Fenotypovou metodou a genotypovou metodou PCR na základě průkazu markeru pro tvorbu biofilmu, ica operonu, byla tato schopnost prokázána u šesti izolátů ze 151 Staphylococcus epidermidis izolovaných ze vzorků syrového mléka a masa a potravin vyrobených z nich (1999 vzorků). Fenotypově byly pozitivní tři další izoláty. Důvod odlišnosti však nebyl v této studii prokázán. Z výsledků je zřejmé, že zejména mléčné potraviny byly kontaminovány kmeny S. epidermidis (čtyři biofilm-pozitivní izoláty), které byly virulentnější než ostatní izoláty téhož druhu, protože měly schopnost tvořit biofilm. Přestože se jednalo o malé počty, znamenalo to, že během výrobního procesu nedošlo k eliminaci mikroorganismu, i když v prostředí výrobního závodu existovaly dobré hygienicko-technologické podmínky. (cs)
Title
  • Biofilmy: nová rizika mikrobiální kontaminace potravin
  • Biofilms: new risks of microbial contamination of foodstuffs (en)
  • Biofilmy: nová rizika mikrobiální kontaminace potravin (cs)
skos:prefLabel
  • Biofilmy: nová rizika mikrobiální kontaminace potravin
  • Biofilms: new risks of microbial contamination of foodstuffs (en)
  • Biofilmy: nová rizika mikrobiální kontaminace potravin (cs)
skos:notation
  • RIV/00027162:_____/06:#0000100!RIV07-MZE-00027162
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 5
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QF4048), Z(MZE0002716201)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 5
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 466986
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027162:_____/06:#0000100
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • biofilms, food contact surfaces, ica gene, virulence (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [F68F54222D0F]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Veterinářství
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Schlegelová, Jarmila
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 0506-8231
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software