About: Potravinové alergeny a vhodné metody pro jejich stanovení     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Alergie jsou závažným problémem velké části populace. food labellingPrakticky čtvrtina lidí na světě trpí nějakou formou alergie a prevalence a závažnost onemocnění stále narůstá. Tato skutečnost má vliv jak na potravinářský průmysl, tak na spotřebitele, který má právo se dovědět o výrobku co nejvíce na základě deklarovaného složení na jeho obalu. Pro osoby s potravinovou alergií je jedinou možností, jak alergické reakci nebo intoleranci potraviny předejít, vyloučit příslušné potraviny z jídelníčku. Proto jsou pro spotřebitele velmi důležité informace přímo na obalu výrobku. Od podzimu 2003 platí legislativa (Directive 2003/89/EC) o povinném značení alergenů a je důležité, aby kontrolní orgány měly k dispozici metody schopné stanovit nejčastější potravinové alergeny a ověřit tak správnost deklarovaných látek na obalu výrobku.
  • Alergie jsou závažným problémem velké části populace. food labellingPrakticky čtvrtina lidí na světě trpí nějakou formou alergie a prevalence a závažnost onemocnění stále narůstá. Tato skutečnost má vliv jak na potravinářský průmysl, tak na spotřebitele, který má právo se dovědět o výrobku co nejvíce na základě deklarovaného složení na jeho obalu. Pro osoby s potravinovou alergií je jedinou možností, jak alergické reakci nebo intoleranci potraviny předejít, vyloučit příslušné potraviny z jídelníčku. Proto jsou pro spotřebitele velmi důležité informace přímo na obalu výrobku. Od podzimu 2003 platí legislativa (Directive 2003/89/EC) o povinném značení alergenů a je důležité, aby kontrolní orgány měly k dispozici metody schopné stanovit nejčastější potravinové alergeny a ověřit tak správnost deklarovaných látek na obalu výrobku. (cs)
  • Food allergies represent an important health problem in industrialized countries. Undeclared allergens as contaminants in food products pose a major risk for sensitized persons. A proposal to amend the European Food Labelling Directive requires that all ingredients intentionally added to food products will have to be included on the label. Reliable detection and quanti?cation methods for food allergens are necessary to ensure compliance with food labelling and to improve consumer protection. Methods available so far are based on protein or DNA detection. This lecture presents an actual picture of the characteristics of the major food allergens and collects published methods for the determination of food allergens in food products. (en)
Title
  • Potravinové alergeny a vhodné metody pro jejich stanovení
  • Food allergens and suitable methods for their determination (en)
  • Potravinové alergeny a vhodné metody pro jejich stanovení (cs)
skos:prefLabel
  • Potravinové alergeny a vhodné metody pro jejich stanovení
  • Food allergens and suitable methods for their determination (en)
  • Potravinové alergeny a vhodné metody pro jejich stanovení (cs)
skos:notation
  • RIV/00027162:_____/06:#0000041!RIV07-MZE-00027162
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 32;35
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QG60090)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 493407
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027162:_____/06:#0000041
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • detection, allergy, food labelling, consumer protection (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [15BCC7DD6808]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Brno
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • XXXVI. Lenfeldovy a Höklovy dny
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Renčová, Eva
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
https://schema.org/isbn
  • 80-7305-570-8
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software