About: Hodnocení výskytu salmonel u jatečných prasat a na porážecí lince     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Byl vyhodnocen výskyt salmonel u poražených prasat v letech 2001-2003. Výsledky studie prokázaly, že výskyt salmonel u poražených prasat byl závislý na nákazové situaci v chovech odkud prasata pocházela. Latentně infikované chovy byly pro jatka zdrojem kontaminace salmonelami. Prevalence salmonel u poražených prasat z infikovaných chovů se pohybovala v prvém období od 2 % do 12 % a ve druhém období od 2 % do 54 %. Salmonely byly u poražených prasat za celou dobu sledování izolovány nejčastěji z obsahu slepého střena (2,45 % a 8,7 %) a v mezenteriálních míznich uzlinách (0,73 % a 0,89 %). Pouze ojedinělé byly nálezy na vepřových půlkách a na porážecí lince. Tato zjištění o distribuci salmonel u výkrmových prasat na jatkách potvrzují význam vysoké úrovně hygieny a technologie při zpracování vepřového masa.
  • Byl vyhodnocen výskyt salmonel u poražených prasat v letech 2001-2003. Výsledky studie prokázaly, že výskyt salmonel u poražených prasat byl závislý na nákazové situaci v chovech odkud prasata pocházela. Latentně infikované chovy byly pro jatka zdrojem kontaminace salmonelami. Prevalence salmonel u poražených prasat z infikovaných chovů se pohybovala v prvém období od 2 % do 12 % a ve druhém období od 2 % do 54 %. Salmonely byly u poražených prasat za celou dobu sledování izolovány nejčastěji z obsahu slepého střena (2,45 % a 8,7 %) a v mezenteriálních míznich uzlinách (0,73 % a 0,89 %). Pouze ojedinělé byly nálezy na vepřových půlkách a na porážecí lince. Tato zjištění o distribuci salmonel u výkrmových prasat na jatkách potvrzují význam vysoké úrovně hygieny a technologie při zpracování vepřového masa. (cs)
  • Salmonella prevalence was assessed in slaughtered pigs over the period 2001-2003. Examination results showed that Salmonella prevalence was dependant on epidemiological situation in pig herds. Latently infected herds were the source of Salmonella contamination in slaughterhouses. Salmonella prevalence in slaughtered pigs, originated from infected herds, ranged from 2 to 12% and from 2 to 54%, in the first and second period, respectively. Salmonella was most frequently isolated in slaughtered pigs from caecum (2.45 and 8.7%) and mesenteric lymph nodes (0.73 and 0.89%). Findings on carcass halves and slaughter line were sporadic. These findings obtained on Salmonella distribution in fattening pigs confirm the necessity of high level hygiene and developed technology at pork processing. (en)
Title
  • Hodnocení výskytu salmonel u jatečných prasat a na porážecí lince
  • Hodnocení výskytu salmonel u jatečných prasat a na porážecí lince (cs)
  • The evaluation of the occurrence of Salmonella in slaughtered pigs and in slaughter line (en)
skos:prefLabel
  • Hodnocení výskytu salmonel u jatečných prasat a na porážecí lince
  • Hodnocení výskytu salmonel u jatečných prasat a na porážecí lince (cs)
  • The evaluation of the occurrence of Salmonella in slaughtered pigs and in slaughter line (en)
skos:notation
  • RIV/00027162:_____/05:#0000181!RIV08-MZE-00027162
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 38;40
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QD1192), Z(MZE0002716201)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 5
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 523655
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027162:_____/05:#0000181
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Salmonella prevalence; slaughtered pigs; slaughter line; fecal contamination; high level of hygiene and technology (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [31F1E7835E9E]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Maso
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 16
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Havlíčková, Hana
  • Šišák, František
  • Karpíšková, R.
  • Koláčková, I.
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1210-4086
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 25 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software