Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Einfluss von Iod-, Selen-, Zink- und Kupferversorgung der Kühe und Schafe auf den Blutparameterstatus
- Metodou Sandell-Kolthoffa bylo analyzováno 304 vzorku objemných krmiv místního puvodu získaných v zemedelských podnicích oblasti jihozápadních Cech. Nejvyšší obsah jodu byl stanoven ve vzorcích travní siláže (n 67, 213,3+169,3 gkg-1 sušiny, maximum 947,5minimum 25,3 medián 148,0 gkg-1 sušiny) a nejnižší ve vzorcích kukuricné siláže (n 26, 110,0+97,2 gkg-1 sušiny, maximum 463,3 minimum 34,5 a medián 78,7 gkg-1 sušiny). V pastevním porostu (n 93) bylo v prumeru 148,9+105,1 a v sene (n 118) 112,1+93,9 g jodukg-1 sušiny. Regionální rozdíly byly podmíneny typem pudního podloží. Nižší obsahy jodu byly v krmivech z lokalit s podložím krystalických bridlic (okresy Prachatice, Ceský Krumlov, Strakonice): seno 78,0 + 58,5, pastevní porost 139,3+83,2, travní siláž 158,7+112,0 g Ikg-1 sušiny. V oblastech se smíšeným podložím krystalických bridlic a vyvrelin starší žuly (okres Klatovy) byly obsahy jodu vyšší: seno 168,0+121,5, pastevní porost 159,5+125,3, travní siláž 260,2+195,9 g Ikg-1 sušiny (P<0,01). Byl prok (cs)
- By method of Sandell-Kolthoff 304 samples were analysed. Survey showed, that iodine content increased in pool samples of cow milk. The increase is expresed as increase of concentration as well as increase of delliverers with iodine content in milk. (en)
|
Title
| - Einfluss von Iod-, Selen-, Zink- und Kupferversorgung der Kühe und Schafe auf den Blutparameterstatus
- Summary iodine, selenium and copper in character blood cow and ewe (en)
- Obsah jódu, selenu a medi ve vlastnostech krve krav a ovcí (cs)
|
skos:prefLabel
| - Einfluss von Iod-, Selen-, Zink- und Kupferversorgung der Kühe und Schafe auf den Blutparameterstatus
- Summary iodine, selenium and copper in character blood cow and ewe (en)
- Obsah jódu, selenu a medi ve vlastnostech krve krav a ovcí (cs)
|
skos:notation
| - RIV/00027162:_____/04:02:_3946!RIV06-MZE-00027162
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/00027162:_____/04:02:_3946
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - Iodine, milk, meat, eggs, stock, diet of human (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| - Friedrich Schiller University Jena
|
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| - Friedrich Schiller University Jena
|
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - ANKE, Manfred; FLACHOWSKY, Gerhard; KISTERS, Klaus; SCHÄFER, Ulrich; SCHENKEL, Hans; SEIFERT, Mathias; STOEPPLER, Markus (eds.). Macro and Trace Elements, Mengen- und Spurenelemente, 22. Workshop. Second Volume, Friedrich Schiller University Jena
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Herzig, Ivan
- Kroupová, Vlasta
- Trávníček, Jan
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Friedrich Schiller University Jena
|
https://schema.org/isbn
| |