About: Laboratorní metody vhodné pro identifikaci masa růzých druhů zvířat založené na průkazu druhově specifických proteinových komponent     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • V současné praxi, a to zejména při technologickém zpracování masa dochází k záměnám, často i záměrným, kvalitního masa za maso levnějších druhů zvířat. Dnes je již pro druhové rozlišení specifických proteinů k dispozici celá řada metod. Na našem pracovišti se zabýváme identifikací živočišných proteinů v tepelně opracovaných masných výrobcích jednak metodami elektroforetickými a imunochemickými, jednak i moderními metodami molekulárně biologickými, které pronikají do mnoha oborů. Dosud jsme schopni v naší laboratoři pro detekci falšování potravin identifikovat maso hovězí, vepřové, drůbeží, koňské, klokaní a potkaní.
  • In the course of technological meat processing alterations, often deliberate, occur in high quality meat for meat of less expensive animal species. At present a series of methods are available to differentiate speices specific proteins. Our laboratory is engaged in identification of animal proteins in heat processed animal products using electrophoretic and immunochemical methods as well as new methods of molecular biology. In our laboratory for detection of meat adulteration we are able to identify beef, pork, poultry meat, horse meat, kangaroo and rat meat. (en)
Title
  • Laboratorní metody vhodné pro identifikaci masa růzých druhů zvířat založené na průkazu druhově specifických proteinových komponent
  • Laboratorní metody vhodné pro identifikaci masa růzých druhů zvířat založené na průkazu druhově specifických proteinových komponent (cs)
  • Laboratory methods suitable for meat identification from different animal species based on the detection of species specific protein components (en)
skos:prefLabel
  • Laboratorní metody vhodné pro identifikaci masa růzých druhů zvířat založené na průkazu druhově specifických proteinových komponent
  • Laboratorní metody vhodné pro identifikaci masa růzých druhů zvířat založené na průkazu druhově specifických proteinových komponent (cs)
  • Laboratory methods suitable for meat identification from different animal species based on the detection of species specific protein components (en)
skos:notation
  • RIV/00027162:_____/01:90000071!RIV/2003/MZE/M03003/N
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 31;32
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QC1111)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 2
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 684983
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027162:_____/01:90000071
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Specific proteins; identification; meat products; adulteration; methods (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [74A1E0FB9034]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Myslivecké listy
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...ocetUcastnikuAkce
http://linked.open...nichUcastnikuAkce
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 1
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Renčová, Eva
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software