About: Metodika a analýza potenciálu biomasy v ČR. Metodika stanovení potenciálu biomasy na zemědělské půdě pro úroveň kraj     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • V metodice je popsán postup pro výpočet potenciálu biomasy pro různé scénáře alokace zemědělského půdního fondu. První scénář je založen na předpokladu, že veškerý zemědělský půdní fond je používán pro konvenční zemědělskou produkci a nepředpokládá se záměrné pěstování energetických plodin na orné půdě ani na trvalých travních porostech. Potenciál biomasy v tomto scénáři je tvořen pouze zbytkovou biomasou nevyužívanou pro zemědělskou výrobu (např. živočišnou výrobu, zaorávání slámy atd.). Jde tak o spodní odhad využitelného potenciálu biomasy. Druhý scénář prezentovaný v této publikaci je založen na předpokladu využití cca 10 % rozlohy orné půdy v ČR a cca 2 % rozlohy trvalých travních porostů v ČR pro záměrné pěstování energetických plodin.
  • V metodice je popsán postup pro výpočet potenciálu biomasy pro různé scénáře alokace zemědělského půdního fondu. První scénář je založen na předpokladu, že veškerý zemědělský půdní fond je používán pro konvenční zemědělskou produkci a nepředpokládá se záměrné pěstování energetických plodin na orné půdě ani na trvalých travních porostech. Potenciál biomasy v tomto scénáři je tvořen pouze zbytkovou biomasou nevyužívanou pro zemědělskou výrobu (např. živočišnou výrobu, zaorávání slámy atd.). Jde tak o spodní odhad využitelného potenciálu biomasy. Druhý scénář prezentovaný v této publikaci je založen na předpokladu využití cca 10 % rozlohy orné půdy v ČR a cca 2 % rozlohy trvalých travních porostů v ČR pro záměrné pěstování energetických plodin. (cs)
  • The calculation procedure of biomass potential for different scenarios of agriculture land recourses allocation is described in the methodology. The first scenario is based on the assumption that all of agriculture land recourses are used for conventional agriculture production. The deliberate energy crops cultivation neither of arable land nor of permanent grasslands is assumed. In the scenario biomass potential only consist of residual biomass unused for agriculture production. (e.g. animal production, straw plowing). This is the lower estimate of useable biomass potential. The second scenario is based on the assumption that 10% of arable land area in CR and approximately 2% of permanent grasslands area in CR would be used for deliberate energy crops cultivation. (en)
Title
  • Metodika a analýza potenciálu biomasy v ČR. Metodika stanovení potenciálu biomasy na zemědělské půdě pro úroveň kraj
  • Methodology and analysis of biomass potential in the Czech Republic. Methodology for determining the potential of biomass on agriculture land for the county level (en)
  • Metodika a analýza potenciálu biomasy v ČR. Metodika stanovení potenciálu biomasy na zemědělské půdě pro úroveň kraj (cs)
skos:prefLabel
  • Metodika a analýza potenciálu biomasy v ČR. Metodika stanovení potenciálu biomasy na zemědělské půdě pro úroveň kraj
  • Methodology and analysis of biomass potential in the Czech Republic. Methodology for determining the potential of biomass on agriculture land for the county level (en)
  • Metodika a analýza potenciálu biomasy v ČR. Metodika stanovení potenciálu biomasy na zemědělské půdě pro úroveň kraj (cs)
skos:notation
  • RIV/00027073:_____/10:#0000814!RIV11-MZP-00027073
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(SP/3G1/24/07)
http://linked.open...certifikacniOrgan
  • Ministerstvo životního prostředí ČR, Sekce ekonomiky a politiky životního prostředí, Vršovická 1442/65, 100 10 Praha 10
http://linked.open.../datumCertifikace
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • Zlepšení pozice OZE v konkurenci s klasickými zdroji a podpora možnosti jejich širšího zavádění; snížení závislosti na externích zdrojích energie; zvýšení konkurenceschopnosti, ekonomického rozvoje a zaměstnanosti ve venkovských oblastech.
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 270804
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027073:_____/10:#0000814
http://linked.open...terniIdentifikace
  • 6/2010-057
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • biomass potential, energy crops, fast growing trees, non-woody crops (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [93B2868A33CD]
http://linked.open...okalizaceVysledku
  • VÚKOZ, v. v. i., Průhonice, oddělení fytoenergetiky
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • Metodika byla certifikována Ministerstvem životního prostředí ČR s číslem jednacím 1835/320/88567/ENV/10 ze dne 11.10.2010. Metodika definuje postup pro výpočet potenciálu biomasy pro různé scénáře alokace zemědělského půdního fondu.
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Gallo, P.
  • Havlíčková, Kamila
  • Weger, Jan
  • Knápek, J.
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software