About: Komponovaná krajina Novodvorska – barokní etapa na podkladu Glockspergerovy mapy 1734 - specializovaná mapa s odborným obsahem.     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The specialized map with scientific content is a part of the documentation and interpretation of the development of the designed landscape in the Nové Dvory and Kačina area. The architectural and landscape components (included their patterns) are plotted on a map on the basis of the Glocksperger´s map from 1734. This components created the Baroque stage of the designed landscape. The map information is connected with a database by the order number. The database contents for each component its description, development, location, date of creation (or decline), architectural style, author, references and other relevant information. Approved by the project referee within the framework of a regular project progress report (10/02/2010). (en)
  • Specializovaná odborná mapa je součástí dokumentace a interpretace vývoje komponované krajiny v oblasti Nových Dvorů a Kačiny. Na podkladu Glockspergerovy mapy z roku 1734 jsou zachyceny a identifikovány dobové stavební a krajinné prvky utvářející barokní etapu zdejší komponované krajiny, vč. základních prostorových a kompozičních vazeb. Přes pořadové číslo je grafická informace provázána s databází. Ta u jednotlivých prvků obsahuje jejich popis vč. vývoje, umístění, období vzniku ev. zániku, slohové určení, autora, a další zjištěné údaje vč. pramenů a ikonografie. Garantem MŠMT ČR odsouhlaseno v rámci Periodické zprávy o řešení projektu ze dne 10.2.2010.
  • Specializovaná odborná mapa je součástí dokumentace a interpretace vývoje komponované krajiny v oblasti Nových Dvorů a Kačiny. Na podkladu Glockspergerovy mapy z roku 1734 jsou zachyceny a identifikovány dobové stavební a krajinné prvky utvářející barokní etapu zdejší komponované krajiny, vč. základních prostorových a kompozičních vazeb. Přes pořadové číslo je grafická informace provázána s databází. Ta u jednotlivých prvků obsahuje jejich popis vč. vývoje, umístění, období vzniku ev. zániku, slohové určení, autora, a další zjištěné údaje vč. pramenů a ikonografie. Garantem MŠMT ČR odsouhlaseno v rámci Periodické zprávy o řešení projektu ze dne 10.2.2010. (cs)
Title
  • Komponovaná krajina Novodvorska – barokní etapa na podkladu Glockspergerovy mapy 1734 - specializovaná mapa s odborným obsahem.
  • Komponovaná krajina Novodvorska – barokní etapa na podkladu Glockspergerovy mapy 1734 - specializovaná mapa s odborným obsahem. (cs)
  • Designed landscape of Novodvorsko - Baroque stage on the basis of Glocksperger´s map 1734 - the specialized map with scientific content (en)
skos:prefLabel
  • Komponovaná krajina Novodvorska – barokní etapa na podkladu Glockspergerovy mapy 1734 - specializovaná mapa s odborným obsahem.
  • Komponovaná krajina Novodvorska – barokní etapa na podkladu Glockspergerovy mapy 1734 - specializovaná mapa s odborným obsahem. (cs)
  • Designed landscape of Novodvorsko - Baroque stage on the basis of Glocksperger´s map 1734 - the specialized map with scientific content (en)
skos:notation
  • RIV/00027073:_____/09:#0000538!RIV10-MSM-00027073
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(2B06013)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • Rozšíření povědomí o hodnotě krajiny Novodvorska a podklad pro interpretaci jejího vývoje. Podklad pro tvorbu koncepcí ochrany, šetrného využití a rozvoje Novodvorska a KPZ Žehušicko. Využití MŠMT ČR viz Periodická zpráva o řešení projektu z 10.2.2010.
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 322167
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027073:_____/09:#0000538
http://linked.open...terniIdentifikace
  • 2B06013/03/2009
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • specialized map, database, Baroque stage, designed landscape (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [466DB62B0A02]
http://linked.open...okalizaceVysledku
  • Publikováno na www.projektkacina.estranky.cz, dále interní datová síť VÚKOZ, v.v.i.
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • Mapa v tištěné a digitální verzi, formát .tiff, .jpeg, umístěné v SJTSK, GIS
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Stroblová, Lenka
  • Weber, Martin
  • Šantrůčková, Markéta
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 31 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software